Bekerfinale

Het verhaal van de sfeeractie bij de bekerfinale

17 Mei 2009, een hoogtepunt dat voor eens en voor altijd in de geschiedenisboeken van sc Heerenveen zal staan. Die dag wonnen we met de KNVB Beker onze eerste echte tastbare prijs. Bijzonder was deze dag echter niet alleen vanwege de wedstrijd en de afloop, maar ook vanwege onze sfeeractie vooraf. Die had namelijk nogal wat voeten in de aarde. Hoe dat allemaal verliep en hoe de actie tot stand kwam lees je de komende dagen op deze pagina.

het idee van de sfeeractie bij de bekerfinale

Het idee voor de sfeeractie

Het maakt niet uit hoe groot of klein een sfeeractie is, de eerste stap is altijd een brainstorm en het maken van een ontwerp. Het begint dus altijd met een idee. Ook aan deze actie ging een brainstormproces vooraf en werden er mooie ideeën bedacht.

Lees hier meer over hoe we op het idee kwamen.

problemen bij de planning van de bekerfinale actie

Problemen met de planning

Na het bedenken van een mooi idee zou het vanaf daar allemaal soepel moeten gaan lopen. Zou moeten, maar is niet altijd zo. Bij deze actie werden ons de nodige hindernissen voor de voeten geworpen.

Lees hier wat voor hindernissen dit waren

het harde werken voor de bekerfinale actie

Het harde werk

Nadat je een idee op papier hebt begint het vaak pas. Daarna moet je alles dat je bedacht hebt ook daadwerkelijk gaan maken. Dit is altijd hard werken en dat was deze keer absoluut niet anders. Door een paar dingen werd het werk bij deze actie er zelfs absoluut niet makkelijker op.

Lees hier waar we tegenaan liepen!

het klaarleggen van de bekerfinale actie

Het klaarleggen van de actie

Zodra alles is geschilderd, gemaakt en geproduceerd is het tijd om de actie klaar te gaan leggen in het stadion. Dit gebeurde deze keer niet in ons eigen Abe Lenstra Stadion, maar moest ter plaatse gebeuren in de Kuip te Rotterdam. Door de tijdsdruk werd het nog aardig spannend!

Lees hier hoe we ook dit op wisten te lossen

bekerfinale een dag om nooit te vergeten

Een dag om nooit te vergeten

Uiteindelijk was alles dan eindelijk klaar en was het matchday. Het moment surpreme, tijd om te schitteren. Zou het allemaal wel goed komen wanneer puntje bij paaltje kwam?

Lees hier hoe het ging