Doelen en Toekomstvisie

De doelen van Nieuw Noord

Sinds de oprichting van Nieuw Noord is de sfeer in het stadion en de beleving van de fanatieke supporters bij sc Heerenveen sterk verbeterd. Met onze sfeeracties en onze aanmoedigingen is de sfeer enorm veel beter dan het voor de oprichting van Nieuw Noord was. Ook hebben we gerealiseerd dat we vanaf 2016 op de eerste ring aan het veld ons eigen staanvak hebben. Hiermee zijn de tijden dat de achterban van sc Heerenveen bekend stond als gezapig bioscooppubliek definitief verleden tijd geworden. Een ding is duidelijk, de twaalfde man is terug in het Abe Lenstra Stadion!

Desondanks kan het natuurlijk altijd nog beter. Daarom zullen we altijd bezig blijven met het verder blijven verbeteren van de sfeer en de support van sc Heerenveen, zowel bij thuis als uitwedstrijden. Natuurlijk is de sfeer al ontzettend veel beter als in de beginjaren, maar dit vinden wij geen reden om achterover te leunen. De sfeer is beter dan vroeger, maar we willen het nog beter maken.

De fanatieke beleving

Nieuw Noord is meer dan een sfeervereniging alleen. Wij vinden dat voetbal beleeft moet kunnen worden op onze manier: staand met je maten en met een biertje in de hand fanatiek de spelers aanmoedigen. Alleen zo kunnen de supporters als twaalfde man de ploeg over een dood punt heen schreeuwen en met hun support letterlijk voor meer punten zorgen. Zo kunnen wij als supporters dus een directe toegevoegde waarde zijn voor sc Heerenveen!

Maar de liefde moet wel van twee kanten komen en dat proberen we overal uit te dragen en te realiseren. Als vereniging voor fanatieke sc Heerenveen supporters willen we de belangen van onze leden zo goed mogelijk behartigen. Wij zijn lid van het stichtingsbestuur en met meer dan 1200 leden zijn we een grote vereniging. Dit geeft ons de invloed om ons standpunt te laten gelden bij de autoriteiten en ze naar ons te laten luisteren. Ons doel is om de fanatieke supporters van sc Heerenveen een echte stem te geven in hoe de club wordt bestuurd en hoe de club omgaat met haar fanatieke supporters.

Sluit je aan bij Nieuw Noord

Omdat we met meer dan 1200 leden een grote vereniging zijn hebben we de aantallen om ons standpunt te laten horen. Maar hoe meer leden we krijgen, hoe beter we deze standpunten kunnen verkondigen. Dus wil jij je bijdrage leveren aan de sfeer bij sc Heerenveen? Vind jij ook dat supporters staand hun club moeten kunnen steunen zonder onnodige betutteling? Vind jij ook dat de club haar supporters en hun meningen serieus moet nemen? Word dan lid van Nieuw Noord!