De supportersbelangen bij sc Heerenveen

Nieuw Noord, voor supporters en door supporters

Als supportersvereniging van sc Heerenveen bestaan we we bij de gratie van onze leden. Onze belangrijkste taak blijft daarom het behartigen van de belangen van onze leden. Hierin tonen we geen afwachtende houding, maar pakken we dingen aan en nemen we onze verantwoordelijkheid. Zo hebben we al meerdere mooie projecten voor elkaar gekregen. Wij zeuren niet, maar zetten de schouders eronder en zorgen ervoor dat de supporters van sc Heerenveen krijgen wat ze verdienen!

Vertegenwoordiger in het stichtingsbestuur van sc Heerenveen

Sinds een aantal jaar zijn we meer dan een supportersvereniging. Nieuw Noord heeft een vertegenwoordiger in het stichtingsbestuur. De vertegenwoordiger van Nieuw Noord kan binnen het stichtingsbestuur autonoom handelen. Hij krijgt of vergaart de benodigde informatie om tot een goed besluit te komen. Waar nodig overlegt de vertegenwoordiger met het bestuur van Nieuw Noord. Zo hebben de fanatieke supporters van sc Heerenveen een directe vertegenwoordiger in het hoogste bestuursorgaan van de club.

In deze hoedanigheid hebben we ook regelmatig overleg met de directie van sc Heerenveen In deze gesprekken behartigen we de belangen van de fanatieke supporters en brengen we dingen die bij de supporters spelen onder de aandacht van de directie. Als transparante vereniging willen we onze leden ook de mogelijkheid geven om de agenda voor deze gesprekken mee te bepalen. Heb je iets waarvan je wil dat wij het onder de aandacht van de directie van sc Heerenveen brengen? Mail het dan naar info@nieuwnoord.org!

Prestaties van Nieuw Noord

Door de jaren heen hebben we meerdere dingen gepresteerd. Sommige alleen, sommige in samenwerking met andere partijen. Bijzonder trots zijn we op de onderstaande prestaties!

Een stavak aan het veld

Toen Nieuw Noord werd opgericht was er bij sc Heerenveen nauwelijks een plek voor de fanatieke supporters. Een van de belangrijkste doelen van Nieuw Noord was dan ook om een eigen stavak aan het veld te realiseren voor de fanatieke fans. Dit heeft 15 jaar geduurd, maar in 2016 was het eindelijk gelukt. Nu hebben de fanatieke fans bij sc Heerenveen een prachtig eigen vak aan het veld!

Een eigen home

Een van de andere doelen van Nieuw Noord was het creëren van een eigen een supportershome bij wedstrijden van sc Heerenveen. Een plekje in of bij het Abe Lenstra Stadion waar we voor en na wedstrijden van sc Heerenveen een drankje kunnen drinken, feestjes kunnen geven en gezellig nog even kunnen praten. In 2019 kregen we dit voor elkaar toen op de omloop van de noordtribune ons supportershome ‘Nij Noard’ werd geopend!

Sluit je aan bij Nieuw Noord. Word lid!

Van alle activiteiten die we doen is het behartigen van de belangen van de fanatieke supporters misschien wel de belangrijkste. Dankzij Nieuw Noord hebben de fanatieke supporters van sc Heerenveen een stem gekregen en hebben de supporters via het stichtingsbestuur invloed in de club gekregen. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de steun van onze leden en ook in de toekomst zullen we onze leden hard nodig hebben. Vind jij dat de supporters van sc Heerenveen serieus genomen moeten worden en dat het belangrijk is om hun belangen te behartigen? Sluit je dan aan bij Nieuw Noord! Hoe meer leden we hebben, hoe meer we kunnen bereiken!

wordt lid van Nieuw Noord

Supporterscollectief Nederland

Naast de gang van zaken rondom sc Heerenveen kijken we ook breder. Zo zijn we onder meer lid van het Supporterscollectief Nederland, een collectief van supportersverenigingen van bijna alle Nederlandse BVO's. Het supporterscollectief vertegenwoordigt de belangen van alle supporters, zowel de fanatieke diehards als de stille trouwe fan met een zitplaats aan de lange zijde. Het collectief is een structurele gesprekspartner van alle relevante autoriteiten en partijen, waaronder de KNVB, het openbaar ministerie en de politie. Zo kan er echt invloed worden uitgeoefend en verbeteringen in gang worden gezet. Nieuw Noord ondersteunt het Supporterscollectief en gaat regelmatig naar bijeenkomsten hiervan. Zo kunnen we samen met supporters van andere clubs onze belangen vertegenwoordigen en het voetbal steeds een beetje beter maken.

Kijk voor meer informatie op de website van het supporterscollectief: http://supporterscollectiefnederland.nl/