Over Nieuw Noord

Nieuw Noord, de fanatieke supportersvereniging van sc Heerenveen!

Nieuw Noord staat voor strijd, passie en 100% achter sc Heerenveen! In 2001 opgericht om de sfeer bij sc Heerenveen te verbeteren en de fanatieke supporters een eigen plekje in het stadion te geven. Nu, anno 2022 zijn we uitgegroeid tot een grote supportersvereniging met meer dan 1500 leden met verschillende activiteiten. De kern van wat we doen blijft echter het regelen en zoveel mogelijk verbeteren van de sfeer en support bij sc Heerenveen en het behartigen van de belangen van de fanatieke supporters.

Wat Nieuw Noord allemaal doet

Nieuw Noord doet heel veel voor de supporters van sc Heerenveen. Uiteraard behartigen we de belangen van alle fanatieke supporters van sc Heerenveen, maar daarnaast doen we nog veel meer. Zo organiseren we busreizen naar uitwedstrijden van sc Heerenveen, hebben we een eigen webshop met sjaals, stickers en meer, hebben we veel activiteiten en maken we de mooiste sfeeracties bij wedstrijden van sc Heerenveen.

Hoge kaartprijzen, stadionverboden om niets en supporters die worden behandeld als klanten. Het moderne voetbal is niet altijd een feestje en Nieuw Noord verzet zich hiertegen. Maar roepen hoe het niet moet is één ding, we proberen ook mee te denken over hoe het dan wel moet. Dit proberen we voornamelijk te doen bij sc Heerenveen, maar ook denken we mee over landelijke onderwerpen.

Om sc Heerenveen te steunen doen we veel om de sfeer zo goed mogelijk te maken. Hierbij gaat het natuurlijk om de vocale sfeer en de spandoeken, maar ook om corteo’s en pre-party’s. Deze acties doen we vaak in ons eigen vak, maar het komt ook regelmatig voor dat we groter denken. Zo hadden we voor ons 20-jarig jubileum de hele Noordtribune bedekt met een groot spandoek.

sc Heerenveen steunen doen we niet alleen thuis in Heerenveen, maar ook uit. Zo laten we meerdere keren per seizoen een bus rijden naar uitwedstrijden en vaak pakken we op de heenreis ook een kroeg mee. We gaan niet altijd per bus. Zo gingen we in 2011 met de trein naar Vitesse en in 2016 per boot naar Groningen! Misschien kunnen we bij een eventuele Europese uitwedstrijd wel iets met een vliegtuig doen!

Verder hebben we Noord Nieuws, ons eigen verenigingsblad, dat we vier keer per jaar naar onze leden sturen. Noord Nieuws staat vol met verhalen over Europese reisjes, interviews, kijkjes achter de schermen, terugblikken op mooie momenten en nog heel veel meer.

We verkopen we allerlei fanartikelen en merchandise voor fanatieke supporters van sc Heerenveen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan sjaals, mutsen of zonnebrillen. Maar we hebben ook af en toe unieke collectors-items te koop die je echt niet wilt missen. In onze webshop vind je al onze fanartikelen.

We organiseren nog meer activiteiten voor onze leden. Zo hebben we één keer per jaar ons eigen zaalvoetbaltoernooi, organiseren we vaak een pubquiz en hebben we voor sommige wedstrijden nog een bierontbijt bij Café de Skoffel of een heuse corteo. Voor ieder wat wils en altijd een mooi feest!