Sfeeracties 2010-2015

Seizoen 2009-2010 tot en met de Feanrevolutie

In het seizoen 2008/2009 had sc Heerenveen voor het eerst een echte prijs gewonnen. Met vooraf een prachtige sfeeractie van de supporters werd in een spannende finale de KNVB beker gewonnen en leken de bomen tot in de hemel te groeien. Sportief ging het in de jaren na de bekerfinale echter minder goed. Wij lieten ons door de sportieve resultaten niet kisten en toverden een aantal prachtige sfeeracties uit de hoge hoed!

Blauw-witte actie over de Noordtribune

sc Heerenveen – Ajax (0-2)
Europa League, 13 februari 2010

Het seizoen 2009/2010 liep sportief niet zo goed en daarom vonden wij dat sc Heerenveen tegen Ajax wel wat steun konden gebruiken. Daarom toverde Nieuw Noord voor deze wedstrijd de hele Noordtribune om tot een prachtig blauw-wit plaatje met deze choreo-actie. De prachtig vormgegeven blauwe letters maakten het helemaal af!

Shooters tegen NAC

Let’s Rumble!

sc Heerenveen – NAC Breda (0-0)
Eredivisie, 18 april 2010

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2009/2010 speelde sc Heerenveen thuis tegen NAC Breda.  De wedstrijd ging nergens meer om, maar op de tribunes was dat nergens te merken. Met een uitgebreide sfeeractie, samengevoegd met shooters maakten we er vooraf een mooi feestje van!

Wij slechten de Berlijnse muur

Rust zacht Henk

sc Heerenveen – Roda JC (2-2)
Eredivisie, 25 september 2010

Op 24 september 2010 overleed clubman Henk Heising, die jarenlang voor sc Heerenveen had gewerkt. Om ons medeleven te tonen en sterkte te wensen aan de nabestaanden maakten we dit doek en toonden we het bij de wedstrijd tegen Roda JC in het seizoen 2010/2011.

Blauw wit kleurt ons leven!

sc Heerenveen – FC Twente (6-2)
Eredivisie, 12 december 2010

De thuiswedstrijd op landskampioen FC Twente in het seizoen 2010/2011 ging de boeken in als de wedstrijd van Oussama Assaidi, die met 3 goals en 2 assists geweldig speelde. Voor de wedstrijd was er echter nog een hoogtepunt, namelijk de prachtige sfeeractie die wij hadden gemaakt om onze clubliefde en support voor sc Heerenveen te tonen!

Shooters tegen NAC

Strijd!!

sc Heerenveen – Feyenoord (0-1)
Eredivisie, 6 maart 2011

Het seizoen 2010/2011 was voor sc Heerenveen sportief teleurstellend. In veel wedstrijden werd er niet goed gespeeld en te vaak liet sc Heerenveen punten liggen. Om de spelers erop te wijzen waar het allemaal mee begint hadden we deze sfeeractie gemaakt.

Wij slechten de Berlijnse muur

10 jaar Nieuw Noord!

sc Heerenveen – Ajax (1-2)
Eredivisie, 1 mei 2011

In 2011 bestonden we alweer 10 jaar! Na de thuiswedstrijd tegen AZ eerder dat seizoen hadden we hiervoor al een mooi jubileumfeestje gevierd en bij de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax toverden we nog eens een mooie sfeeractie uit de hoge hoed! 10 jaar Nieuw Noord, 10 jaar aan strijd, passie en voetbalbeleving!

Kop d’r foar!

sc Heerenveen – FC Groningen(3-0)
Eredivisie, 11 september 2011

In de eerste vier wedstrijden van het seizoen 2011/2012 had sc Heerenveen nog maar 2 punten gehaald en dus moest er thuis tegen FC Groningen gewonnen worden. Om de spelers te motiveren hun best te doen en optimaal te presteren hadden wij deze sfeeractie gemaakt.

Shooters tegen NAC

Let’s go Blue White Army!

sc Heerenveen – ADO Den Haag (4-0)
Eredivisie, 29 oktober 2011

Blue White Army, let’s go! Wie naar wedstrijden van sc Heerenveen gaat heeft ons dit vaak genoeg horen zingen. In het seizoen 2011/2012 hadden we naast het gezang ook een sfeeractie met deze tekst erop. En het had geholpen, want we wonnen met 4-0!

Wij slechten de Berlijnse muur

Groeten terug Brabo’s!

sc Heerenveen – PSV (1-5)
Eredivisie, 18 december 2011

Begin december 2011 kwam de film New Kids Nitro uit, een film over een stel Brabantse aso’s waarin Friesland nogal negatief werd afgeschilderd. Toen later die maand de Brabantse club PSV langskwam in Heerenveen zagen wij onze kans schoon om een reactie op de film te geven. Groeten uit Maaskantje? Groeten terug uit Friesland!

Make it happen again!

sc Heerenveen – PSV (1-3)
KNVB Beker, 21 maart 2012

Op 21 maart 2012 stonden we in de halve finale van de KNVB Beker tegenover PSV. Iedereen aan de kant van sc Heerenveen wilde natuurlijk weer een bekerfinale meemaken, net zoals 3 jaar daarvoor. Om de spelers op scherp te zetten en extra te motiveren haalden wij een set shooters uit de kast.

onze kleuren, onze trots

Onze kleuren, onze trots!

sc Heerenveen – ADO Den Haag (1-3)
Eredivisie, 15 september 2012

Het blauw en wit zijn de kleuren van ons shirt en deze kleuren dragen wij met trots. In het seizoen 2012/13 droegen we dit tegen ADO Den Haag uit met een schitterend megadoek met onze kleuren erop.

We'll be coming down the road!

We’ll be coming down the road!

sc Heerenveen – FC Groningen (3-0)
Eredivisie, 21 oktober 2012

Het seizoen 2012/13 begon niet bepaald goed en de wedstrijd tegen FC Groningen was daarom extra belangrijk. Eigenlijk moest er thuis gewonnen worden van de Groningers en daarom hadden wij vooraf deze prachtige sfeeractie om de spelers te motiveren!

Fan bugjen frjemd!

Fan bûgjen frjemd!

sc Heerenveen – Heracles Almelo (0-1)
Eredivisie, 19 januari 2013

‘Fan bûgjen frjemd, bleau by ‘t âld folk yn eare’. Aldus de eerste regel van het derde couplet van het Fries Volkslied. Oftewel, Friezen buigen niet. Wat voor Friezen geldt, geldt natuurlijk ook voor Nieuw Noord en dat lieten we zien met deze sfeeractie tegen Heracles Almelo.

Altijd strijd

Altijd strijd!

sc Heerenveen – FC Twente (2-1)
Eredivisie, 24 februari 2013

Rond februari 2013 pakten donkere wolken zich samen boven het Abe Lenstra Stadion. In de directiekamers waren er allerlei strubbelingen en ook op het veld liep het allesbehalve lekker dat seizoen. De wedstrijd tegen FC Twente was dus een hele belangrijke en om de spelers te motiveren maakten wij deze sfeeractie. Kop omhoog en vecht voor de punten.

We'll be coming down the road!

De vlag van Heerenveen

sc Heerenveen – Feyenoord (2-0)
Eredivisie, 30 maart 2013

In het seizoen 2012/2013 trokken we tegen Feyenoord nogmaals uit de kast en toverden we de hele noordtribune om tot een blauw-witte vlaggenzee. Om het af te maken toverden we voor ons eigen vak het gemeentewapen van Heerenveen tevoorschijn.

Wij gaan op hertenjacht

Wij gaan op hertenjacht!

sc Heerenveen – AZ (4-2)
Eredivisie, 3 augustus 2013

In het seizoen 2013/14 stond er na bijna 15 jaar eindelijk weer een Friese derby op het programma. Na zo’n lange afwezigheid was dit een heel bijzonder iets en daarom stonden wij hier bij de seizoensopening tegen AZ even bij stil. De hertenjacht van het seizoen 2013/14 was geopend!

Altijd strijd

Heerenveen is weer van ons!

sc Heerenveen – Ajax (3-3)
Eredivisie, 23 augustus 2013

In de zomer van 2013 was de bom gebarsten in het Abe Lenstra Stadion, met de Feanrevolutie als gevolg. Het uiteindelijke gevolg was dat de fans sc Heerenveen hebben gered van een verdere aftakeling. Heerenveen was eindelijk weer van ons en dit vierden we met deze sfeeractie!

We'll be coming down the road!

Momenten om in te lijsten!

sc Heerenveen – SC Cambuur (2-1)
Eredivisie, 29 september 2013

Na meer dan 13 jaar wachten was het eindelijk weer tijd voor de Friese derby. In dertien jaar tijd kan er een hoop gebeuren. In deze tijd vierden wij hoogtepunt na hoogtepunt, terwijl dat andere ploegje in de Jupiler League een zieltogend bestaan leidde. Het leek ons leuk om even te wijzen op al deze verschillen en dat deden we met deze actie vooraf.

Wij gaan op hertenjacht

Clubliefde bestaat nog!

sc Heerenveen – FC Utrecht (4-2)
Eredivisie, 27 april 2014

Brian Vandenbussche was in 2004 naar Heerenveen gekomen en speelde in 2014 zijn laatste thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. 10 jaar in Heerenveen, dat kunnen niet veel spelers hem nazeggen. Na zo’n lange tijd is het niet meer dan logisch dat wij even uitpakten bij zijn afscheid en daarom maakten we deze sfeeractie voor hem.

Altijd strijd

Foar Altyd yn us skaad

sc Heerenveen – SC Cambuur (2-2)
Eredivisie, 19 oktober 2014

Ook bij de tweede thuisderby in twee jaar tijd pakten wij prachtig uit. Dit keer werd het hele stadion omgetoverd tot één grote actie. Op de Noordtribune pakten wij daarnaast uit met een doek om aan te tonen dat wij nog altijd nummer één zijn in sfeeracties maken.

We'll be coming down the road!

As ien foar us Hearrenfean!

sc Heerenveen – PSV (1-0)
Eredivisie, 28 september 2014

In het seizoen 2014/2015 toverden we de Noordtribune tegen PSV om naar een groot patroon in de vorm van de Friese vlag. Daarnaast hadden we een prachtig megadoek met de clubnaam voor ons eigen vak.