Matchday

Wedstrijden van sc Heerenveen bezoeken

Matchday, de mooiste dag van de week. Wanneer sc Heerenveen speelt is Nieuw Noord er natuurlijk bij. Al meer dan 17 jaar zijn wij de twaalfde man van sc Heerenveen en maken we de sfeer in het Abe Lenstra Stadion en in menig uitvak. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw matchday tot een succes te maken, zoals info over kaartverkoop, parkeren, merchandise en horeca.

Aan kaarten voor sc Heerenveen komen

Een wedstrijd van sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion bezoeken kan een geweldige ervaring zijn voor jong en oud. Soms moet je hiervoor echter eerst een aantal dingen regelen voor je het stadion in kunt. Gelukkig lijkt het vaak moeilijker dan het in werkelijkheid is om een wedstrijd te bezoeken.

Hoe makkelijk je aan tickets kunt komen verschilt per wedstrijd. Bij wedstrijden tegen kleinere tegenstanders is er vaak sprake van een vrije verkoop. Dat betekent dat je zonder restricties tickets voor de wedstrijd kunt kopen. Bij grotere wedstrijden tegen de grotere clubs zijn er vaak meer restricties en moet je een clubkaart of seizoenskaart hebben. Ook moet je hierbij vaak je kaarten vooraf online kopen.

Je kunt de tickets online bestellen, in de Feanshop direct kopen of bij sommige kleinere wedstrijden vlak voor de wedstrijd bij de kassa van het stadion kopen. Online bestellen kun je doen via de online ticketingwebsite van sc Heerenveen. Hier moet je eerst een account aanmaken en dan kun je kaarten bestellen.

Clubkaart

Bij grotere wedstrijden heb je een clubkaart of seizoenskaart van sc Heerenveen nodig om kaarten te kunnen kopen. Dit geldt bijvoorbeeld voor wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord, maar ook bij veel wedstrijden tegen subtoppers en wedstrijden waar een risicogehalte op zit.

Een clubkaart is gratis en gemakkelijk aan te vragen via de website van sc Heerenveen en geeft je dus naast andere voordelen het recht om kaarten te kopen voor grotere wedstrijden.

Seizoenskaart

Met een seizoenskaart heb je voor alle wedstrijden in een seizoen dezelfde plaats in het Abe Lenstra Stadion. Je betaalt dus één keer een bedrag en kunt daarmee alle thuiswedstrijden in een bepaald seizoen bezoeken. Als je van plan bent om vaker wedstrijden van sc Heerenveen te bezoeken is een seizoenskaart daarnaast veel voordeliger dan losse kaarten. Daarnaast heb je elke wedstrijd je eigen plaats. De goedkoopste seizoenskaarten vind je in ons stavak en kosten dit seizoen 196 euro.

Kaarten voor uitwedstrijden

Het bezoeken van een uitwedstrijd is een bijzondere ervaring! Samen met andere Heerenveensupporters door het land reizen om sc Heerenveen te ondersteunen is erg mooi om te doen. Voor het bezoeken van een uitwedstrijd heb je altijd een clubkaart of seizoenskaart nodig. Daarnaast moet je een uitregistratie aanvragen. Vaak kun je met eigen vervoer naar een uitwedstrijd rijden, maar een bijzondere aanrader is de Nieuw Noord bus!

sc Heerenveen fanartikelen kopen

Veel supporters laten zien dat ze voor sc Heerenveen zijn door het dragen van fanartikelen van sc Heerenveen. Deze fanartikelen kunnen van alles zijn, zoals sjaaltjes, shirtjes of jacks. Soms komt iemand zelfs in het complete tenue van sc Heerenveen. Ook gaan veel mensen voor unieke Nieuw Noord fanartikelen die je in het stadion of in onze webshop kunt kopen. We geven je hieronder graag een aantal opties waar je jouw fanartikelen kunt halen. Zo kom jij optimaal voorbereid naar het Abe Lenstra Stadion.

Fanartikelen in de feanshop

De Feanshop is de plaats om mooie fanartikelen van sc Heerenveen te halen. De meest uiteenlopende artikelen zijn hier te koop, zowel gangbare artikelen als shirtjes en sjaals, maar ook wat meer speciale artikelen. De Feanshop is recent helemaal verbouwd en ziet er nu heel mooi en verzorgd uit. Je vindt de Feanshop naast de hoofdingang van het Abe Lenstra Stadion. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van sc Heerenveen. Je kunt ook online bestellen.

Nieuw Noord fanartikelen in de webshop

Nieuw Noord heeft een aantal unieke eigen fanartikelen in de verkoop waarmee jij de blits kan maken in het Abe Lenstra Stadion. We verkopen verschillende artikelen, zoals sjaals, shirts en stickers. Het mooie is dat je met je aankoop Nieuw Noord direct ondersteunt om al onze activiteiten te blijven doen. Als je voor donderdagavond bestelt, heb je grote kans dat je het de maandag daarop in huis hebt!

Nieuw Noord fanartikelen in ons supportershome

Naast de Nieuw Noord webshop kun je in ons supportershome ook nog een selectie van onze fanartikelen kopen. Zo heb je je artikel direct in handen en kun je het direct aandoen. Met je aankoop steun je Nieuw Noord om alle activiteiten te doen die we doen, dus je steunt ook nog eens een goed doel! Je kunt de fanartikelen kopen achter de twee bars waar de tv-schermen achter hangen. Je kunt direct betalen met de consumptiemunten van Blaauw. Op de TV schermen staan de prijzen per artikel.

Een drankje doen bij wedstrijden van sc Heerenveen

We kunnen ons voorstellen dat je graag voor wedstrijden van sc Heerenveen even een drankje wilt doen met je vrienden. Of misschien wil je na de wedstrijd wel even napraten onder het genot van een drankje. Er zijn genoeg kroegen in en rondom Heerenveen, waarvan we de onderstaande opties even uit willen lichten.

Ons eigen supportershome

Bij thuiswedstrijden van sc Heerenveen is ons eigen supportershome vanaf anderhalf uur voor de aftrap geopend. Hier kun je zowel voor als na de wedstrijd gezellig een drankje doen met je vrienden. Daarnaast verkopen we er onze fanartikelen en kun je er een hapje eten.

Je vindt ons supportershome op de omloop achter de noordtribune. Meer informatie vind je hier.

Café de Skoffel

Op 5 minuten lopen van het Abe Lenstra Stadion vind je Café de Skoffel, een gezellig bruin café waar het rondom wedstrijden vol zit met sc Heerenveen supporters. Ook bij uitwedstrijden is Café de Skoffel uitermate geschikt voor een drankje, want de Nieuw Noord bus stopt voor de deur en zet je er na de tijd ook weer af.

Je vindt Café de Skoffel aan de Nieuwstraat 3 te Heerenveen. Meer informatie vind je op de website van Café de Skoffel.

De reis van en naar Heerenveen

Als je een kaartje voor een wedstrijd van sc Heerenveen koopt, moet je nog in Heerenveen zien te komen. En weer naar huis uiteraard. Hiervoor heb je meerdere opties, namelijk met het openbaar vervoer en met je eigen auto.

Gratis met Arriva

Voor seizoenskaarthouders van sc Heerenveen is er een gratis mogelijkheid beschikbaar om van en naar het stadion te komen. Op vertoon van je seizoenskaart kun je namelijk gratis met Arriva van en naar Heerenveen reizen. Zo bespaar je brandstofkosten en hoef je geen kaartje voor het openbaar vervoer te kopen. Je seizoenskaart is dus eigenlijk je kaartje voor het OV. Om je reis van en naar het stadion te plannen kun je de reisplanner van Arriva gebruiken.

Reis je met een grote groep naar wedstrijden? Dan biedt Arriva je zelfs de mogelijkheid om een eigen touringcar met chauffeur te huren! Kijk voor voorwaarden en info op https://www.sc-heerenveen.nl/arriva

Parkeerplaatsen

Als je zelf naar Heerenveen rijdt zijn er een aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De ervaring leert dat er vlak voor en vlak na de wedstrijd vaak drukte rondom het stadion en het centrum van Heerenveen is, waardoor je niet meteen weg kunt rijden. We raden je dus aan om op tijd te komen en pas een halfuurtje na het laatste fluitsignaal weg te gaan. Zo vermijd je de ergste drukte. Via de onderstaande knop kun je vanaf de site van sc Heerenveen een plattegrond downloaden met daarop een aantal geschikte parkeerplaatsen.

Parkeerkaart

Niet op alle parkeerplaatsen in en rondom het Abe Lenstra Stadion kun je zomaar je auto stallen. Om de parkeerterreinen P1 t/m P7 te mogen parkeren heb je een speciale parkeerkaart nodig. De parkeerterreinen P1 t/m P5 zijn alleen voor sponsoren, officials en medewerkers en gasten van sc Heerenveen. De terreinen P7, P8 en P9 kun je wel vrij parkeren, maar deze liggen wel op 10 minuten lopen van het stadion. Parkeer je liever wat dichterbij, dan is het handig om een parkeerkaart te nemen voor P6. Die kun je kopen op de website van sc Heerenveen.