Veiling wedstrijdshirts voor Oekraïne

Bij de wedstrijd tegen Heracles (2-0 winst) speelde sc Heerenveen in speciale shirts ter ere van ons 20-jarig jubileum. Deze shirts zijn ter beschikking gesteld aan Nieuw Noord. Wij gaan deze veilen, hierbij gaat de opbrengst naar humanitaire hulp voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Wij hebben al bijna 15 jaar banden met Oekraïners, doordat er bijna jaarlijks een voetbalteam van supporters meedeed aan het jaarlijkse ‘Eurofan toernooi’. Dit toernooi werd georganiseerd in de westelijke stad Lviv.

Vanwege de oorlogssituatie wordt het toernooi dit jaar niet georganiseerd. De organisatie doet er alles aan om geld en spullen in te zamelen voor alle hulp die nodig is. Denk hierbij aan voedselhulp en medicijnen voor vluchtelingen en gewonden, brandstof voor het vervoeren van vluchtelingen, humanitaire goederen voor de conflictgebieden in het oosten en Kyiv en legerspullen voor de militairen. Wij hebben in de afgelopen periode (op individueel niveau) regelmatig contact gehad met de organisatie van het toernooi.

Net als de rest van de Oekraïners kunnen zij alle hulp goed gebruiken. Wij hebben daarom besloten om de opbrengst van de veiling te doneren voor humanitaire hulp in Lviv en omgeving. Je kunt van vrijdag 25 maart 12:00 uur tot en met vrijdag 1 april 12:00 uur bieden* op de shirts.

Wij roepen iedereen op om zo hoog mogelijk te bieden.

Hieronder kun je de shirts bekijken en via de webshop kun je een bod uitbrengen.

*Om mee te kunnen doen aan de veiling vragen we mensen om een account aan te maken. Dit doen we omdat we zo ook weten wie er gewonnen heeft. Twee maanden na de sluiting van de veiling zullen wij de accounts en gegevens verwijderen. Voor vragen over de veiling of over de privacy kun je een mail sturen naar info@nieuwnoord.org.