Bekerfinale 2009: Het idee voor de sfeeractie

Het seizoen 2008/2009 was een goed bekerjaar voor sc Heerenveen. Na onder meer een knappe 0-3 overwinning in de Kuip tegen Feyenoord en een 3-1 winst op NEC stonden we in de halve finale. Op het moment dat bekend werd dat deze halve finale gespeeld zou worden tegen FC Volendam, werd er al rekening mee gehouden dat de kans best groot was dat we de finale zouden halen.

Vanaf die halve finale loting is er door de sfeercommissie van Nieuw Noord al gebrainstormd over een grote actie. Iedereen was het er mee eens dat de gehele Heerenveenkant van de Kuip blauw-wit zou moeten kleuren en er sowieso een doek moest komen.

De derde keer

Als we de finale zouden halen, dan zou dat onze derde bekerfinale in de geschiedenis zijn. In 1993 gingen we kansloos het schip in tegen Ajax en in 1997 werden we op gretigheid afgetroefd door Roda JC. Bij een eventuele derde keer zou het dus moeten gebeuren en dus lag het thema voor onze sfeeractie voor de hand: ‘Driemaal is scheepsrecht’. En die derde kans, die kregen we! Toen de halve finale gewonnen werd, was het dan ook de bedoeling zo snel mogelijk alle ideeën uit te werken.

Sfeerplan

Na het weekend waren alle bedoelingen duidelijk en werd alles op papier gezet. Er werd zelfs in samenwerking met het sfeerteam van Feanfan een heus sfeerplan opgezet, waarin al onze plannen precies uitgelegd stonden. En prachtig waren de ideeën. Allereerst zouden we de hele Heerenveenkant van de Kuip blauw-wit laten kleuren met een choreo actie. Daarnaast zouden we bij de opkomst gaan werken met shooters. Als ster van de show hadden we een afbeelding van de KNVB Beker met daaronder de tekst ‘Driemaal is scheepsrecht’. Op papier dus een prachtig plan!

Problemen bij de planning

Uiteindelijk hadden we dus een heel plan op papier staan. Aan een plan op papier heb je natuurlijk alleen wat als je er ook echt wat mee doet. Dus was de volgende stap om te beginnen aan de voorbereidingen en daar liepen we tegen wat problemen aan. Wat voor problemen dit precies waren lees je hier!

Lees hier de andere verhalen over deze sfeeractie