Bekerfinale 2009: Het klaarleggen van de sfeeractie

De afgelopen 3 dagen heb je kunnen lezen over hoe we ondanks een aantal vervelende momenten en problemen toch een mooie actie hebben kunnen produceren. Die hoefde op donderdag 14 mei alleen nog maar gekeurd te worden.

Keuringsproblemen

Helaas kregen we die donderdag slecht nieuws uit Rotterdam. Het megadoek was goedgekeurd, maar de balustradedoeken waren helaas nog steeds niet brandwerend genoeg. Zo leken de regels van de KNVB ons weer eens te belemmeren. Veel tijd om er nog wat aan te doen hadden we niet.

Zaterdag 16 mei vanaf 10 uur moest alles worden klaargelegd in de Kuip, dus dan moest het doek al klaar zijn. Gelukkig konden we die zaterdag toch nog ruimte in de planning vinden om nog een keer met het impregneermiddel over het doek te gaan. Tegen twaalf uur werden ze dan eindelijk goedgekeurd en konden we dus opgelucht ademhalen! Eindelijk hadden we een go!

Een blauw-witte massa

Zoals je eerder hebt kunnen lezen hadden we naast onze doeken ook nog een hele lading blauw-witte shirts om zo de hele wedstrijd een blauw-witte massa te creeëren achter de goal. Die shirts waren gelukkig ook inmiddels geleverd bij de Kuip. Tussendoor werden ook de choreovellen nog geleverd en zo konden we alles meteen klaarleggen. Na enig overleg werd besloten de blauwe vellen bij de witte shirts te leggen, en de witte bij de blauwe shirts. Dit zou een mooi effect geven wanneer iedereen vrijwel tegelijk de vellen omhoog zou houden. Bovendien was een choreografie niet nodig geweest met vellen als de shirts ook al van dezelfde kleur waren op dezelfde plek.

De shirts werden over de rugleuning van de stoeltjes gehangen, zodat de choreovellen er nog tussen pasten en deze niet weg zouden waaien. Bovendien zouden de shirts dan zelf niet wegwaaien, en zouden ze bij regen door de wind vanzelf weer gaan drogen.

Eindelijk klaar!

Rond 7 uur ‘s avonds was alles dan eindelijk klaar! We waren tevreden over het visuele resultaat, de Heerenveen-vakken waren veranderd in een blauw-wit motief dat de spelers ook al zouden zien als ze een vrijwel leeg stadion zouden gaan betreden. Zo was er dus vanaf het letterlijke begin al een sfeeractie aanwezig. Het megadoek en de shooters werden in een van de toiletten gelegd, die vervolgens op slot werden gedraaid. Nadat we de garantie kregen van de beveiliging dat er echt niemand het stadion in kon komen de aankomende nacht om onze actie te saboteren, vertrokken we met een goed gevoel huiswaarts.

Zou het op de dag zelf allemaal goed komen? Dat verhaal lees je morgen!

Lees hier de andere verhalen over deze sfeeractie