Activiteiten

Hoge kaartprijzen, stadionverboden om niets en supporters die worden behandeld als klanten. Het moderne voetbal is niet altijd een feestje en Nieuw Noord verzet zich hiertegen. Maar roepen hoe het niet moet is één ding, we proberen ook mee te denken over hoe het dan wel moet. Dit proberen we voornamelijk te doen bij sc Heerenveen, maar ook denken we mee over landelijke onderwerpen.

Om sc Heerenveen te steunen doen we veel om de sfeer zo goed mogelijk te maken. Hierbij gaat het natuurlijk om de vocale sfeer en de spandoeken, maar ook om corteo’s en pre-party’s. Deze acties doen we vaak in ons eigen vak, maar het komt ook regelmatig voor dat we groter denken. Zo hadden we voor ons 15 jarig jubileum de hele Noordtribune bedekt met een groot spandoek.

sc Heerenveen steunen doen we niet alleen thuis in Heerenveen, maar ook uit. Zo laten we meerdere keren per seizoen een bus rijden naar uitwedstrijden en vaak pakken we op de heenreis ook een kroeg mee. We gaan niet altijd per bus. Zo gingen we in 2011 met de trein naar Vitesse en in 2016 per boot naar Groningen! Misschien kunnen we bij een eventuele Europese uitwedstrijd wel iets met een vliegtuig doen!

Verder hebben we Noord Nieuws, ons eigen verenigingsblad, dat we vier keer per jaar naar onze leden sturen. Noord Nieuws staat vol met verhalen over Europese reisjes, interviews, kijkjes achter de schermen, terugblikken op mooie momenten en nog heel veel meer.

We verkopen we allerlei fanartikelen en merchandise voor fanatieke supporters van sc Heerenveen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan sjaals, mutsen of zonnebrillen. Maar we hebben ook af en toe unieke collectors-items te koop die je echt niet wilt missen. In onze webshop vind je al onze fanartikelen.

We organiseren nog meer activiteiten voor onze leden. Zo hebben we één keer per jaar ons eigen zaalvoetbaltoernooi, organiseren we vaak een pubquiz en hebben we voor sommige wedstrijden nog een bierontbijt bij Café de Skoffel. Zodra we wat organiseren maken we dat bekend op onze website en op social media, hou deze kanalen dus in de gaten!