Sfeeracties 2006 tot 2010

Seizoen 2006-2007 tot en met 2009

In het seizoen 2005-2006 had Nieuw Noord voor het eerst een eigen vak gehad en een jaar later verhuisde dat vak naar de tweede ring, waar dubbel zoveel mensen in konden. Dat gaf ons de mogelijkheid om sfeeracties te maken die veel groter en indrukwekkender waren dan in de jaren daarvoor. Hier maakten we maximaal gebruik en op de tweede ring hebben we ons dan ook uitstekend op de kaart weten te zetten. Hier kwamen enkele schitterende acties uit die het Abe Lenstra Stadion veel kleur op de wangen gaven!

Ten strijde voor onze trots

sc Heerenveen – Willem II (5-0)
Eredivisie, 26 augustus 2006

Toen we naar de tweede ring verhuisden, vond de opening van het vak plaats tegen Willem II. Om deze opening te vieren hadden we deze prachtige sfeeractie om de jongens te ondersteunen. Als een man achter Heerenveen, ten strijde voor onze trots!

Riemer bedankt!

sc Heerenveen – PSV (0-0)
Eredivisie, 1 oktober 2006

Het tijdperk van Riemer van der Velde kwam op 1 oktober 2006 ten einde bij de wedstrijd tegen PSV. Na een voorzitterschap van 23 jaar droeg hij bij de wedstrijd tegen PSV de voorzittershamer over aan Koos Formsma. Om Riemer en zijn vrouw Annie te bedanken lieten wij voor de wedstrijd dit prachtige spandoek zien!

Heel Friesland achter Heerenveen

sc Heerenveen – FC Groningen (4-2)
Eredivisie, 22 oktober 2006

Voor de wedstrijd tegen Groningen in 2006 pakten we groots uit. Om te benadrukken dat onze hele provincie samen achter sc Heerenveen staat maakten we dit prachtige spandoek en maakten we het af met een grote zee aan banners en vlaggen in ons eigen vak!

Blauw-wit megadoek tegen Lens

sc Heerenveen – RC Lens (1-0)
UEFA Cup, 14 december 2006

In de laatste UEFA-Cup groepsfase van 2006-2007 moest sc Heerenveen met 3 goals verschil winnen van RC Lens. Om de spelers te inspireren om hun uiterste best te doen rolden wij een groot megadoek in de clubkleuren uit over de noordtribune.

Hier zijn de Heerenveensche jongens

sc Heerenveen – FC Twente (1-2)
Eredivisie, 18 februari 2007

Hier zijn de Heerenveensche jongens, hier zijn de kerels van het groene veld. Aldus de eerste zinnen van het clublied van VV Heerenveen, waar sc Heerenveen uit voortgekomen is. Deze eerste twee zinnen verwerkten wij in 2007 in deze prachtige sfeeractie tegen FC Twente!

Afscheid van Petter en Paul

sc Heerenveen – Feyenoord (5-1)
Eredivisie, 29 april 2007

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2006/2007 organiseerden we samen met Feanfan een grote choreo-actie door het hele stadion voor het afscheid van Petter Hansson en Paul Bosvelt. Op de zuidtribune bedankte Feanfan daarnaast Paul voor bewezen diensten met een groot spandoek, terwijl wij op noord hetzelfde deden voor Petter!

It bêste lân van d’ierde

sc Heerenveen – FC Groningen (4-2)
Eredivisie, 9 december 2007

In de derby van het noorden hebben we wel vaker groot uitgepakt met mooie sfeeractie. Zo ook in 2007/2008, toen we met deze actie benadrukten dat ons Friese land toch echt het mooiste stukje land van de aarde is.

Vlaggenzee tegen Twente

sc Heerenveen – FC Twente (1-2)
Eredivisie, 22 december 2007

In het seizoen 2007/2008 sloten we het jaar 2007 af met een prachtige vlaggenzee tegen FC Twente.

Ons stadion, ons terrein

sc Heerenveen – Ajax (2-4)
Eredivisie, 29 maart 2008

In maart 2008 kwam Ajax naar het Abe Lenstra Stadion. Het Abe Lenstra Stadion is al sinds jaar en dag het terrein van sc Heerenveen en Nieuw Noord en niemand anders maakt hier de dienst uit. Om dit te benadrukken maakten we dit prachtige spandoek en organiseerden we een mooie witte choreo-actie eromheen.

Gert-Jan, 100% clubman

sc Heerenveen – Excelsior (5-0)
Eredivisie, 20 april 2008

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2007/2008 nam Gert-Jan Verbeek na 4 seizoenen afscheid als trainer van sc Heerenveen. Daarvoor was hij ook al speler en assistent-trainer geweest. Om deze clubman te bedanken voor zijn inzet en harde werk maakten wij deze sfeeractie voor hem!

It sil heve, lit se beve!

sc Heerenveen – Heracles Almelo (2-2)
Eredivisie, 12 september 2008

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2008/2009 was tegen Heracles en om de spelers te motiveren het seizoen goed af te trappen maakten wij deze prachtige sfeeractie.

Weda jout us krêft

sc Heerenveen – FC Groningen (2-1)
Eredivisie, 7 maart 2009

In 2009 was het weer tijd voor de jaarlijkse wedstrijd tegen onze oosterburen en ook nu hadden we weer een mooie sfeeractie in petto. Weda is de Friese benaming voor de god Odin en met deze prachtige sfeeractie hoopten wij Odin aan onze kant te krijgen. Of dat ook daadwerkelijk is gelukt weten we niet zeker, maar we wonnen wel. Dus wie weet….

Driemaal is scheepsrecht

sc Heerenveen – FC Twente (2-2, winst Heerenveen na penalties)
Finale KNVB Beker, 17 mei 2009

Op 17 mei 2009 stond sc Heerenveen voor de derde keer in de geschiedenis in de bekerfinale. De vorige twee keer trokken we aan het kortste eind, dus deze derde keer moest het maar gebeuren. Om te benadrukken dat de derde keer scheepsrecht is maakten wij samen met Feanfan een gigantische sfeeractie. Het maken hiervan liep echter wel een stuk stroever dan anders. Gelukkig wonnen we deze finale en was het alle moeite dubbel en dwars waard!

 

Lees hier meer over deze sfeeractie

sc Heerenveen: een groeiende club!

sc Heerenveen – Roda JC (0-0)
Eredivisie, 31 juli 2009

sc Heerenveen leek in juli 2009 stevig aan de weg te timmeren. In 10 jaar tijd was het stadion bijna verdubbeld in grootte, was er Champions League gespeeld en was de KNVB beker gewonnen. Bij de seizoensopener van het seizoen 2009/2010 vestigde Nieuw Noord met deze sfeeractie de aandacht op deze grote vooruitgang!

Nieuw Noord: Against Modern Football

sc Heerenveen – PAOK Saloniki (0-0)
Europa League, 27 augustus 2009

Het moderne voetbal is lang niet altijd een feestje. Commerciële belangen en supportertje pesten lijken soms belangrijker dan de mensen waar het echt om gaat, namelijk de supporters. Hier is Nieuw Noord op tegen en om dat te uiten hadden we tegen PAOK Saliniki deze sfeeractie.

Voor altijd onze trots

Voor altijd onze trots!

sc Heerenveen – FC Groningen (0-1)
Eredivisie, 12 september 2009

Op 12 september 2009 stond de derby van het noorden tegen FC Groningen weer op het programma. Vooraf toonden wij deze prachtige choreo-actie met bijbehorende sfeeractie en vlaggenzee! Het onverdiende verlies in deze wedstrijd heeft dus zeker niet aan Nieuw Noord gelegen.

Wij slechten de Berlijnse muur

Wij slechten de Berlijnse muur!

sc Heerenveen – Hertha BSC (2-3)
Europa League, 5  november 2009

In het seizoen 2009/2010 speelde sc Heerenveen in de groepsfase van de Europa League tegen Hertha BSC. De uitwedstrijd in Berlijn hadden we al met 0-1 gewonnen en om ook deze wedstrijd de ploeg op scherp te zetten, maakten wij deze sfeeractie met de Berlijnse muur erin. Dit om uit te stralen dat we deze muur voor de tweede keer op rij wilden verslaan!