Sfeeracties 2015 tot 2020

Sfeeracties tussen 2015 en 2020

De 5 jaar tussen 2015 en 2020 waren op sportief gebied wisselvallig te noemen. Slechte periodes en enkele goede periodes wisselden elkaar af en de wedstrijden waarin goed gespeeld werd waren per seizoen op één hand te tellen. Ook op het gebied van sfeeracties waren wij iets minder actief dan gewoonlijk. Desalniettemin hebben we toch een aantal mooie acties neer weten te zetten.

Wij gaan op hertenjacht

SCH sinds 1920

sc Heerenveen – Ajax (1-4)
Eredivisie, 15 maart 2015

In het seizoen 2014/2015 toverden we tegen Ajax een schitterende actie uit de hoge hoed. Een mooi blauw-wit choreo-patroon over de gehele tribune en afgemaakt met een bijzonder doek voor ons eigen vak. Bijzonder omdat deze op een gaas gespannen was.

Altijd strijd

We’re coming to get ya!

sc Heerenveen – SC Cambuur (2-0)
Eredivisie, 1 november 2015

In november 2015 was het alweer tijd voor de derde Friese thuisderby van het decennium. Het begon inmiddels traditie te worden dat wij een mooie sfeeractie maakten, dus ook deze keer wilden we niet teleurstellen. Resultaat was deze actie.

We'll be coming down the road!

Tige tank Foppe!

sc Heerenveen – FC Groningen (1-2)
Eredivisie, 1 mei 2016

In oktober 2015 was Foppe de Haan op interim basis weer trainer geworden van onze club en hij maakte het seizoen af. De laatste thuiswedstrijd tegen FC Groningen was dan echt zijn allerlaatste wedstrijd als trainer. Met deze sfeeractie bedankten wij hem voor alle tijd, moeite en energie die hij erin gestoken had!

Opening uitgebreide staanvak

sc Heerenveen – FC Utrecht (2-2)
Eredivisie, 12 augustus 2016

Vanaf het seizoen 2016/2017 mochten we na bijna 15 jaar gestreden te hebben eindelijk weer structureel aan het veld en achter de goal staan! Een hele overwinning! Om dit te vieren en het staanvak een mooi begin te geven maakten we bij de eerste wedstrijd in ons nieuwe vak samen met Feanfan deze sfeeractie.

Uitvak Groningen 2016

Uitvak bij Groningen

FC Groningen – sc Heerenveen (0-3)
Eredivisie, 15 oktober 2016

In het seizoen 2016/2017 reisden we per boot naar Groningen. Een geweldig reisje! Daar hield het niet op, want eenmaal in het stadion aangekomen hadden we nog een mooie sfeeractie in petto. Door het hele uitvak deelden we blauwe en witte vellen uit en zo kwamen we tot een prachtig plaatje! Dat we de wedstrijd met 0-3 wonnen maakte deze dag alleen maar mooier.

Onze grootste actie ooit

Nieuw Noord 15 jaar!

sc Heerenveen – Excelsior (2-1)
Eredivisie, 10 december 2016

In december 2016 bestonden we al weer 15 jaar. Een hele mijlpaal! Dat moest uiteraard gevierd worden met onder meer een hele bijzondere sfeeractie. Voor dit feestje hulden we de hele noordtribune onder een gigantisch doek! Een doek van ruim 75 meter breed en 25 meter hoog. De grootste actie die wij ooit gedaan hebben en ook een van de grootsten ooit gezien in heel Nederland! Lees hier meer over deze sfeeractie.

Tijd om vol gas te gaan

Tijd om vol gas te gaan!

sc Heerenveen – FC Groningen (1-1)
Eredivisie, 8 april 2018

In Groningen wil de aarde soms nog wel eens beven, iets wat volop in het nieuws was toen FC Groningen in april 2018 naar Heerenveen toe kwam. Als plaagstootje richting de Groningers besloten we om hier met een mooie sfeeractie nog even aan te refereren.

Uitvak Groningen 2016

Wij gaan dit seizoen knallen!

sc Heerenveen – Vitesse (1-1)
Eredivisie, 19 augustus 2018

Het seizoen 2018/2019 was sc Heerenveen knap begonnen met een 2-3 overwinning bij PEC Zwolle. Ook op de tribunes wilden wij er wat moois van maken dat jaar. Daarom hadden we bij de eerste thuiswedstrijd tegen Vitesse deze choreo-actie met een vlaggenpatroon over de hele noordtribune. Begeleid door de tekst: ‘wij gaan dit seizoen knallen’.

Een icoon met een standbeeld

Abe: een icoon met een standbeeld

sc Heerenveen – Ajax (0-4)
Eredivisie, 20 oktober 2018

Zowel sc Heerenveen als Ajax hebben beide een icoon, een voetballer uit een ver verleden die ook nu nog tot de verbeelding spreekt. Bij Ajax is dat Johan Cruyff, bij ons is dat natuurlijk Abe Lenstra. Het verschil is dat er een standbeeld en een stadion naar Ûs Abe vernoemd is, iets wat Cruyff toen beide toen nog niet had gepresteerd. Om aan te geven dat er altijd een baas boven baas is, maakten wij deze sfeeractie.

Samen een voor sc Heerenveen

Samen een voor sc Heerenveen!

sc Heerenveen – Feyenoord (1-1)
Eredivisie, 11 augustus 2019

De eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 was tegen Feyenoord. Zoals wel vaker openden wij het seizoen mooie sfeeractie. Onderaan begonnen we rechthoekige banners en een groter doek bovenaan met daarop de tekst ‘Samen een voor sc Heerenveen’. Een prachtig doek met daarop alle supportersgroepen maakte het plaatje af!

It blau en wyt

It blau en wyt!

FC Emmen – sc Heerenveen (2-0)
Eredivisie, 17 augustus 2019

Na de wedstrijd tegen Feyenoord togen we naar Emmen en voor de tweede wedstrijd op rij hadden wij een sfeeractie in petto. Uit textieldoek hadden we allerlei blauw/witte sjaaltjes gesneden die in het uitvak omhoog gehouden werden. Dit geheel werd afgemaakt met twee megavlaggen en een doek met de tekst ‘It blau en wyt, verwijzend naar onze clubkleuren. Een prachtig plaatje!