Bekerfinale 2009: Een dag om nooit te vergeten

De afgelopen dagen heb je kunnen lezen hoe we onze sfeeractie voor de KNVB bekerfinale hebben voorbereid en gemaakt. Na veel hard werk en creativiteit was er eindelijk een prachtige actie neergezet en was het tijd om te stralen. Matchday was gekomen!

Vroeg in het vak

De ‘tifo boys’ waren zelf al om twee uur in het stadion om de trommel en groepsdoek op te hangen en onze plek bezet te houden. Om 17:59, één minuut voor de aftrap was het eindelijk showtime! De sfeeractie zelf verliep prima, ondanks een puntje met de shooters die te vroeg werden afgeschoten. Eentje werd waarschijnlijk getest, en als er een schaap over de dam is volgen er helaas meer. Hierdoor kwam de choreografie er helaas niet helemaal goed uit. Een rookgordijn zorgde echter wel weer voor mooie plaatjes.

Lekker sfeertje

De sfeer gedurende de wedstrijd was ook prima. We hadden er bewust voor gekozen om simpele nummers te zingen die veel mensen zouden kennen. Dat bleek te werken, want erg veel mensen zongen mee en zo hadden we de hele wedstrijd een goede sfeer. Ook van de kant van Twente was de sfeer prima. Vak P kwam ook met een prachtige sfeeractie, aangevuld met wat rookbommen, fakkels en een strobosfakkel. Al met al is er die dag zeer goede reclame gemaakt voor de Nederlandse tifo-scene. Missschien was het zelfs wel de meest sfeervolle en tifovolle finale tot dan toe in Nederland. Een prestatie om trots op te zijn!

Zo heb je de afgelopen 5 dagen kunnen lezen hoe onze tifo-boys tien jaar geleden hard hebben gewerkt om een prachtige sfeeractie op poten te zetten. Ondanks de nodige tegenslag hebben we er toch een geweldig resultaat van gemaakt. Zo hebben de supporters in 2009 samen met de spelers de beker naar Friesland gehaald!

Lees hier de andere verhalen over deze sfeeractie

Nog even terugblikken

Als afsluiter hieronder nog wat mooie Youtube linkjes om nog verder terug te blikken op onze bekerwinst van tien jaar geleden!