Terugkoppeling gesprek met spelers en staf

Zoals bekend zijn we afgelopen zondagavond met een statement gekomen naar aanleiding van het schandalig slechte optreden van onze trots in Tilburg. Na de 3-1 nederlaag waren we het zat en hebben we een gesprek gevraagd met de trainer, club en aanvoerder. Dit gesprek heeft afgelopen dinsdag plaatsgevonden en hierover kunnen we het volgende melden:

Er heeft een kleine delegatie gesproken met Johnny Jansen, Cees Roozemond, Henk Veerman, Siem de Jong en Pawel Bochniewicz. We hebben zo’n uur met elkaar gesproken en onze zorgen, teleurstelling woede, vragenΒ  en emoties van ons en onze achterban met hen gedeeld.

We hadden niet de verwachting dat we van de spelers en staf zouden horen dat ze het nu ineens beter zouden gaan doen, of dat er ineens nieuwe openbaringen aan het licht kwamen. Er is duidelijk aangegeven dat dit soort vertoningen niet geaccepteerd worden, de lamlendigheid straalt er vanaf en wij hebben dit nog nooit zo meegemaakt. Ondanks de hosanna na de kwartfinale tegen Feyenoord is de sfeer rondom de club nog nooit zo zorgelijk en negatief geweest, het is nog niet eerder voorgekomen dat supporters letterlijk zeggen dat een positie boven Heracles op de ranglijst zo belangrijk is in verband met inkomsten uit TV-gelden.

Vanuit de spelers en staf werd het bekende verhaal verteld: men vindt het zelf ook vervelend, werkt hard en probeert er echt alles uit te halen. Wij hebben aangegeven dat we dit moeilijk te geloven vinden als we zien hoe mensen over het veld lopen. Hierbij is het functioneren van de gehele staf en selectie ter discussie gesteld door ons. Na wat tactische verhalen hebben we de spelers nogmaals emotioneel op het hart gedrukt dat we nog steeds overal voor mee kunnen doen en we enkel passie, strijd en beleving van ze verwachten. Wij hebben aangegeven dat we ondanks alles altijd achter de club staan, maar niet achter deze speelwijze en instelling.

Er zijn harde woorden gevallen maar alles is met onderling respect besproken. Tevens waarderen we de tijd die de betrokkenen hebben genomen voor ons. Wij hebben niet de verwachting of illusie dat alles ineens beter wordt na het gesprek, maar zoals gezegd hebben we alleen invloed op wat we zelf kunnen zeggen en overbrengen. Dat hebben we, namens onze achterban, gedaan en we kunnen niet anders dan hopen dat er vanaf vrijdag met passie, strijd en beleving wordt gespeeld door onze trots, te beginnen tegen Twente. Het is aan de spelers en staf om passend te antwoorden.

Achter de schermen zullen we proberen om in de nabije toekomst een (digitale) sessie te organiseren met club en/of spelers + staf waarin ook vragen gesteld kunnen worden en je zorgen kunt uiten. Wij houden jullie hierover op de hoogte.

Bestuur Nieuw Noord