In een gloednieuwe bus naar Almelo

Het was voor velen eind februari/begin maart 2009 een grote schrik, de laatste 4 uitwedstrijden waren alleen nog maar te bezoeken met een combiregeling. Dus konden we gedag zeggen tegen de plannen om massaal met de trein naar Utrecht te gaan en ook de geslaagde reis naar Doetinchem kon niet op herhaling reken. Nieuw Noord vond echter dat de spelers toch wel wat extra steun verdienden en zodoende werd er vanuit Nieuw Noord een bus geregeld naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

 

De eerste officiële Nieuw Noord bus

Op zaterdag 4 april 2009 was het matchday en zou het gebeuren. Omdat het de 1e officiële Nieuw Noord busreis was, was het voor de organisators een grote uitdaging om het allemaal keurig te regelen. En dat het gelukt is mag wel even benadrukt worden. Via de Nieuw Noord webshop kon een kaartje worden gehaald en verder werd er geregeld dat Café de Wereld, destijds de stamkroeg van de jongens van Nieuw Noord, om 13:00 haar deuren al opende. De bedoeling was om daar te beginnen met een paar drankjes en daarna rond de klok van 17:00 bij het station in de bus te stappen.

Die deadline werd echter niet gehaald, want toen de klok 17:00 aangaf was er nergens een bus te bekennen. De de reisleiding werd al een beetje zenuwachtig en kreeg al wat grapjes en sneren om de oren. Maar gelukkig kwam de bus een kwartiertje later dan toch aanzetten. En wat voor één! Een schitterende bus van nog maar 2 weken oud!

 

Zou de bus wel heel blijven?

De buschauffeur werd wel een beetje zenuwachtig toen hij dit volkje de bus in zag stappen. Dit waren toch wel wat andere supporters dan hij bij normaal bij sc Heerenveen gewend was. Zou zijn mooie nieuwe bus wel heel blijven? Hierdoor verliep zijn praatje over de huisregels niet zo soepel als normaal, maar na een kwartiertje kwam hij er achter dat het allemaal reuze meeviel. De door Nieuw Noord geregelde cd werd in de CD-speler gedaan en de heenreis verliep verder vlot, soepel en gezellig. Onder het genot van een drankje waren we al snel bij het omwisselpunt en ook in Almelo zelf kwamen we keurig volgens de planning aan.

Zo is het toch nog een voordeel dat je al vroeg politiebegeleiding krijgt en dan de stoplichten meekrijgt (je weet wel, die stoplichten van Herman Finkers in Almelo). Maar ja wat moet je een uur voor de wedstrijd al in het stadion? Ondanks dat er volgens Herman Finkers in Almelo altijd wat te doen is leek het ons gezelliger om nog even te blijven zitten. De meesten bleven dan ook nog rustig in de bus zitten om nog een drankje te doen en ondertussen mee te genieten van de rondleiding van de nieuwe bus die de buschauffeur aan zijn collega-chauffeurs gaf.

 

Een hinderlijke onderbreking

Met nog een half uur te gaan voor er afgetrapt zou worden werd er toch maar besloten het stadion in te gaan, en een plaatsje te zoeken in het uitvak. Waar het reisje enorm gezellig was, viel de wedstrijd helaas een beetje tegen. Toch kwam Heerenveen na 16 minuten op voorsprong door Kristian Bak Nielsen, die een vrije trap van Danijel Pranjic van richting veranderde.

 

Lang leek het alsof we de winst over de streep zouden trekken, maar 10 minuten voor tijd vond oud-Heerenveenspeler Mark-Jan Fledderus het nodig om een vrije trap achter Brian Vandenbussche te schieten. Daarmee stond de eindstand op het bord en kwamen beide ploegen niet verder dan een punt. Op de tribunes zagen we een vergelijkbaar beeld. De sfeer begon prima, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging ook bij de supporters de puf er een beetje uit. Wel bewondering voor de trommelaar, die tot bloedens toe door bleef trommelen.

 

Toch een geslaagd reisje 

Nadat de politie ons bij het uitvak eerst nog even de tijd gaf om rustig de teleurstelling te verwerken mochten we na een klein half uur eindelijk weer naar huis. Ondanks het teleurstellende resultaat van de wedstrijd verliep ook dit allemaal weer vlotjes, gezellig en dollend met elkaar. De buschauffeur zette ons rond 00:00 weer af in Heerenveen en kon opgelucht constateren dat zijn gloednieuwe bus er nog goed bij lag. Al met al toch een geslaagde busreis!