๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜

Afgelopen zaterdag werd er bij de uitwedstrijd tegen AZ vanuit het uitvak vuurwerk op het veld gegooid. Bij dit soort incidenten worden wij als fanatieke supportersvereniging vaak als eerst genoemd. Om misverstanden te voorkomen willen wij hierbij aangeven dat wij het gooien van vuurwerk (of andere voorwerpen) op welk speelveld dan ook afkeuren. Dit hebben wij vorig seizoen reeds aangegeven in een statement en daarnaast hebben we ook gesprekken gehad met diverse subgroepen.

Wij vinden vuurwerk op de tribune sfeerverhogend en steunen initiatieven om dit te legaliseren. Met de huidige discussies rondom uitsupporters in Nederland dragen deze acties totaal niet bij aan de gewenste normalisatie bij het bezoeken van (uit)wedstrijden. Dergelijke acties hebben ook gevolgen voor het meenemen van sfeermaterialen of het organiseren van sfeeracties bij uitwedstrijden.

Het lijkt ons duidelijk dat niemand dit gedrag accepteert. Laten we er dus samen voor zorgen dat dit soort acties niet meer voorkomen bij wedstrijden van onze mooie club!