Angstcultuur binnen de lokale vierhoek

Vanmiddag hebben wij kennis genomen van het belachelijke besluit van de burgemeester van Heerenveen. De beslissing om de capaciteit van uitvak last minute te halveren toont weer eens aan hoe een angsthaas het kan verpesten voor de rest. Het ongeldig verklaren van 600 tickets, dat gun je zelfs je (een na) grootste vijand niet!

Dit zijn beslissingen op basis van vermoedens, paniek en angst. Want zeg nou zelf: 600 man krijgen zogenaamd geen vuurwerk naar binnen? Zijn 133 gewaarschuwde supporters gelijk levensgevaarlijke criminelen? Zijn dit dan werkelijk de redenen om zo kort voor de wedstrijd zo'n rigoreus besluit te nemen met gevolgen voor velen?

De lol is er hiermee af, dit is geen bestuurlijke maatregel maar een straf voor de goedwillende supporters. Geen supporters in het uitvak betekent geen interactie. Bij deze wedstrijd is het juist die interactie die het doet. Met gerichte sfeeracties om de boel nog wat op scherp te zetten. Laten zien waar je voor staat, want wij worden nog niet genoeg gehaat.

Wij hebben daarom besloten om onze geplande sfeeractie niet door te laten gaan. Geen interactie, geen sfeeractie!

Wij staan voor volle uitvakken, voor normalisatie en vrijheid voor supporters!

Nieuw Noord Heerenveen