Protest tegen Beperkingen Sfeeracties van Nieuw Noord

De afgelopen twee thuiswedstrijden waren er op Nieuw Noord enkele protestdoeken te zien. Deze teksten slaan op het feit dat Nieuw Noord van sc Heerenveen te horen heeft gekregen dat dit seizoen van de KNVB geen spandoeken over de hoofden van het publiek meer getoond mogen worden. Dit is naar aanleiding van afgestoken vuurwerk tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior. Enkel hijsdoeken zijn nog toegestaan, wat het voor ons onmogelijk maakt om uit te pakken op een manier die wij willen.

Wij hebben al een aantal sfeeracties klaarliggen waar doeken over de hoofden van mensen gaan. De uitvoering hiervan is nu onmogelijk gemaakt. Daarom was tegen Almere City het statement duidelijk, zonder doeken is het stadion visueel โ€˜leegโ€™: 'Is dit wat jullie willen?!โ€™ De rookbommen die daar achter weg kwamen ontkrachten het statement. Deze acties van individuen waren geen onderdeel van het statement. Dit is niet waarvoor wij uren zitten te zweten om aan onze mooie sfeeracties te werken.

Wij betreuren dit besluit en roepen op om de KNVB en de club op deze strafmaatregel te herzien, aangezien het ons sterk lijkt dat deze zeer specifieke straf ook aan andere clubs opgelegd wordt bij soortgelijke incidenten.

๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜๐—ถ๐—ณ๐—ผ!

Foto's: www.FeanFanFoto.nl