• Social Media:
  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • Nieuw Noord RSS
  • E-Mail

Terugblik interview met Daley Sinkgraven

Afgelopen vrijdag werd het bekend dat talent Daley Sinkgraven een nieuw contract heeft getekend bij de club. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding bij onze trots, en sprak afgelopen zomer met Nieuw Noord voor NoordNieuws, destijds nog als A-junior. Benieuwd naar wat hij toen zei? Lees het hier terug.

Daley2

 

» Lees meer...

Hard van buiten, zacht van binnen

Hij ziet eruit als een robuuste kerel en mensen hebben dan ook snel hun oordeel klaar. Lang haar, tattoos en ook niet de kleinste van het stel: Mitchell Dijks moet wel een jongen zijn die weinig gevoel kent en zich met veel randzaken in het leven bezig houdt. Niets is minder waar. Wie de 20-jarige verdediger even goed bekijkt, ziet dat zijn ‘stoere arm vol tekeningen’ eigenlijk een arm is vol met verhalen en betekenissen. “En als ik alles moet uitleggen, dan zijn we de halve middag nog wel bezig”, zo lacht Dijks er zelf om. Wanneer zijn arm even vluchtig wordt bekeken, is al snel één ding duidelijk: de familie Dijks is enorm belangrijk voor de linksback.

Dijks1

» Lees meer...

Ingezonden column: De rechtvaardiging van (voetbal)geweld

sc Heerenveen - dkv is een een voetbalwedstrijd, zoals u, de lezer, zeer waarschijnlijk wel weet. Bij een voetbalwedstrijd hoort emotie. Dat is geen hogere wiskunde. Ik hoef hier niet uit te leggen dat je juicht bij een doelpunt en baalt na een tegendoelpunt. Dat het frustreert als tegenstanders juichen en dat er dan wel eens wat gescholden wordt. Dat ik dit niet hoef te verklaren scheelt een hoop werk. De supporters weten dit gewoon. Toch vraag ik me af of de leiding van sc Heerenveen dit wel weet.

» Lees meer...

Zomereditie Noordnieuws op de mat

De zomereditie van NoordNieuws is uit! Het fanzine van Nieuw Noord zal dezer dagen bij onze leden op de mat ploffen. Deze uitgave biedt weer een ruim aanbod aan leesplezier, zo groundhoppen we bijvoorbeeld van Antwerpen naar China en kijken we naar andere supporters die ook een strijd voeren tegen een van het pluche genietend bestuur. Deze verhalen lees je naast onder andere columns, een interview met Daley Sinkgraven (talent uit de A's), anekdotes, historische en actuele onderwerpen en de achtergrond van tifo's zorgen voor een complete Noordnieuws voor de Heerenveenfan in de zomer!

noordnieuws

Heerenveen wint met 2-0 van Feyenoord

Afgelopen zaterdag heeft onze trots in een sfeervol Abe Lenstra Stadion met 2-0 Feyenoord uit Rotterdam verslagen. Sc Heerenveen heeft nu 5 wedstrijden op rij gewonnen, en daar moet natuurlijk een zesde bij komen: aanstaande zondag uit bij onze oosterburen in Groningen. Voor de wedstrijd organiseerde Nieuw Noord een sfeeractie, na enige tijd van kleinere acties werd nu uitgepakt over de gehele Noordtribune, terwijl ook FeanFan aan de overkant hun steentje bijdroeg met een mooi hijsdoek. De Noordtribune werd opgevuld met totaal 3000 witte en blauwe vlaggen, en een spandoek met daarop het gemeentewapen in de vlag van Heerenveen, met de skyline van Heerenveen erbij. 'Het Friese Haagje' was op een begeleidend doek te lezen, wat de bijnaam van van Heerenveen en Oranjewoud is sinds de 19e eeuw.

heerenveen feyenoord

Via 'lees meer' zijn een aantal foto's van de (voorbereiding van de) actie te zien, tevens zijn foto's te vinden op http://www.feanfans.nl

» Lees meer...

Binnenkort: de nieuwe Noordnieuws!

Het was langer wachten dan normaal, maar volgende week valt er dan toch weer een flinke dosis verhalen te lezen in de wintereditie van Noordnieuws. Zoals gewoonlijk is er weer ruimte voor groundhopverhalen, wedstrijdverslagen, tifopraktijken en natuurlijk interviews. De wintereditie van 2013 bevat onder andere:

- Tifo over de grens: een blik op de fanatieke aanhang van Partizan Belgrado.
- Ode aan het ludieke spreekkoor.
- Tifo uitgelicht: ADO-thuis, hoe is dit keer de sfeeractie tot stand gekomen?
- Europese wedstrijdverslagen Boekarest en Molde uit. Hoe werden de warme temperaturen getrotseerd voor onze club en hoe duur waren nou die Noorse biertjes echt?
- Interview met Kristoffer Nordfeldt: "Een rookbom naast me goal, dat lijkt me wel wat."
- Interview met Henk Herder: "Nieuw Noord is ontzettend belangrijk voor ons. Vergeet dat nooit."

En nog veel meer. Houd de brievenbus dus goed in de gaten volgende week! Ben je nog geen lid maar wil je wel graag de Noordnieuws ontvangen? Wordt dan snel lid via de website om het voordeel van een Nieuw Noord lidmaatschap niet mis te lopen.

Nordeldt

Lid worden kan hier: http://www.nieuwnoord.org/portal/index.php/site/C8

Pagina 1 van 5  1 2 3 >  Last ›