Stickers Ontwerpactie

Al vele jaren verkopen wij Nieuw Noord stickers aan Heerenveensupporters en anderen. In al die jaren zijn er al veel ontwerpen geweest en  altijd met groot succes, want elke keer zijn onze stickersets binnen een seizoen uitverkocht. Onze vrijwilligers kunnen dus erg goed ontwerpen, maar ze zijn niet de enige. Ook bij onze achterban zijn er mensen die handig zijn met Photoshop of vergelijkbare programma’s. Op Instagram en andere social media kanalen zien we soms hele mooie ontwerpen voorbij komen.

Daarom roepen wij in 2020 de Nieuw Noord Stickerontwerpactie in het leven. Kan jij dus goed ontwerpen en maak je graag Heerenveenstickers? Wil jij jouw ontwerp in de officiële Nieuw Noord stickersets hebben?  En wil jij jouw ontwerp door heel Nederland en ver daarbuiten terugzien? Doe dan mee aan de Nieuw Noord stickerontwerpactie!

Hoe verloopt de actie?

Tussen 1 januari en 31 januari 2020 heb je de kans om ontwerpen in te sturen. Insturen kan op verschillende manieren. Je kunt ze via de mail sturen naar merchandise@nieuwnoord.org. Ook mag je ze via een privebericht sturen naar onze kanalen op Facebook, Twitter of Instagram.

In februari 2020 zullen wij dan bekend maken welke ontwerpen in de nieuwste stickerset zullen zitten. Op dat moment nemen we contact op met de mensen van wie de stickers uitgekozen zijn. Op dat moment zullen we je vragen om het werkbestand van je ontwerp en regelen we alles wat nog geregeld moet worden. Dit uiteraard in overleg met jou als ontwerper. Daarna zullen de stickers in productie gaan en zullen ze naar verwachting in het voorjaar binnenkomen.

Mensen van wie de stickers uitgekozen worden en in productie gaan krijgen een mention op onze social media kanalen en op onze website. Daarnaast krijg je uiteraard een gratis pakje stickers van ons!

Ontwerprestricties

We willen niet je creativiteit beperken door je teveel restricties op te leggen. Daarom houden we het bij een aantal algemene eisen:

  • Ontwerpen moeten zichtbaar gerelateerd zijn aan Friesland, sc Heerenveen, Heerenveensupporters, Nieuw Noord of bijpassende onderwerpen.
  • Anti-stickers tegen bepaalde clubs of instanties mogen, maar dan moet het wel een goed ontwerp zijn en geen standaard anti-sticker.
  • Nieuw Noord is niet politiek actief en daarom willen we geen politieke standpunten in onze stickers hebben.
  • We zijn een vereniging voor fanatieke supporters en dus hoeven onze ontwerpen niet braaf te zijn. Toch zijn er een aantal dingen die echt niet door de beugel kunnen. Als je moet vragen of dat op jouw ontwerp van toepassing is, maak dan maar een ander ontwerp 😉

Inspiratie nodig?

Hieronder vind je wat coderingen en bestanden om je te helpen. Je bent uiteraard niet verplicht om deze te gebruiken. Als je meer inspiratie nodig hebt, dan kunnen we je aanraden om eens om je heen te kijken naar andere stickerontwerpen. Hieronder vind je bijvoorbeeld wat oude stickerontwerpen van Nieuw Noord, maar je kunt ook eens op Google afbeeldingen zoeken naar ‘ultras stickers‘ of vergelijkbare zoektermen. Succes!

Onderstaande bestanden en coderen kun je gebruiken in de ontwerpen voor deze actie. Voor de logo’s geldt dat je die buiten deze actie niet mag gebruiken voor andere ontwerpen zonder voorgaande toestemming van Nieuw Noord.

Kleurcode NN Blauw: #1b3d8a

Logo Nieuw Noord met letters onderaan

Logo Nieuw Noord zonder letters onderaan

Logo Nieuw Noord zonder tekst (wit)