Against Modern Football

Het moderne voetbal is niet altijd een feestje. We kennen allemaal de verhalen over onzinnige combiregelingen, hoge ticketprijzen en de steeds grotere invloed van partijen zoals Fox Sports. Allemaal dingen die de supporters niet ten goede komen. Gelukkig valt het bij sc Heerenveen met veel dingen erg mee, maar toch zijn er ook bij sc Heerenveen nog dingen die beter kunnen.

Gesprekspartner van sc Heerenveen

Met alleen maar klagen over wat niet goed is, komen we nergens. In plaats daarvan proberen we zoveel mogelijk mee te praten over hoe het volgens ons dan wel moet. Als officieel erkende supportersvereniging zitten we regelmatig om tafel met de directie van sc Heerenveen. Hier proberen we de belangen van de fanatieke supporters en onze leden te vertegenwoordigen.

Als transparante vereniging willen we onze leden ook de mogelijkheid geven om de agenda voor deze gesprekken mee te bepalen. Heb je iets waarvan je wil dat wij het onder de aandacht van de directie van sc Heerenveen brengen? Mail het dan naar info@nieuwnoord.org! We kunnen helaas niet alles meenemen, maar we zullen in elk geval naar je inzending kijken.

Fancoaches

Om de verstandhouding tussen sc Heerenveen en supporters te verbeteren werken we met fancoaches. Zij vertegenwoordigen de leden van Nieuw Noord in de gesprekken tussen sc Heerenveen, de politie en de gemeente. Hierdoor hebben supporters die ergens van verdacht worden de mogelijkheid om eerst hun verhaal te doen en krijgen ze niet meer automatisch een kille brief met een stadionverbod, Heb je een aanvaring gehad met een steward of heb je een andere klacht op veiligheidsgebied? Lees dan hier meer over wat je kunt doen.

Supporterscollectief Nederland

Naast de gang van zaken rondom sc Heerenveen kijken we ook breder. Zo zijn we onder meer lid van het Supporterscollectief Nederland, een collectief van supportersverenigingen van bijna alle Nederlandse BVO's. Het supporterscollectief vertegenwoordigt de belangen van alle supporters, zowel de fanatieke diehards als de stille trouwe fan met een zitplaats aan de lange zijde. Het collectief is een structurele gesprekspartner van alle relevante autoriteiten en partijen, waaronder de KNVB, het openbaar ministerie en de politie. Zo kan er echt invloed worden uitgeoefend en verbeteringen in gang worden gezet. Nieuw Noord ondersteunt het Supporterscollectief en gaat regelmatig naar bijeenkomsten hiervan. Zo kunnen we samen met supporters van andere clubs onze belangen vertegenwoordigen en het voetbal steeds een beetje beter maken.

Kijk voor meer informatie op de website van het supporterscollectief: http://supporterscollectiefnederland.nl/