• Social Media:
  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • Nieuw Noord RSS
  • E-Mail

Supportersteam haalt tweede ronde op Eurofan!

Het supportersteam van sc Heerenveen en Nieuw Noord heeft op Eurofan in het Oekraïense L’viv de tweede ronde bereikt, en de groepsfase dus overleefd! Vandaag werd de tweede plaats behaald in een groep met titelverdediger Bulgarije en Dinamo Tbilisi uit Georgië.


Eurofan1


Na een kansloze 4-0 nederlaag tegen de titelverdediger, waarbij de enorme hoeveelheid alcohol van de avond ervoor ongetwijfeld nog aanwezig was bij vele Friese spelers, werd Dinamo Tbilisi met 6-2 verslagen. In deze wedstrijd schoot onze ‘Fellaini’ maar liefst vier keer raak, terwijl ‘the Flying Dutchman’ de andere twee goals voor zijn rekening nam.

Eurofan 2


Dit betekende een tweede plaats in groep E, waardoor morgenmiddag tegen de groepswinnaar uit groep F, Dinamo Minsk uit Wit-Rusland, gespeeld moet worden voor een plek in de kwartfinale. Hopelijk scheelt het dat onze helden morgen pas in de middag in plaats van in de ochtend hoeven te spelen, want er zullen vanavond ongetwijfeld weer enorme hoeveelheden alcohol genuttigd worden.


Eurofan 3

Supportersteam klaar voor Eurofan in Oekraïne!

Afgelopen woensdag trad het supportersteam van sc Heerenveen en Nieuw Noord aan tegen vv DWP 3 in Sint Johannesga. Dit was de tweede en laatste oefenwedstrijd voor het team, voor men in Oekraïne aantreed op het Europese supporterstoernooi ‘Eurofan’, dat van 6 t/m 8 juni gehouden wordt in de westelijke stad L’viv. Nadat eerder van de B-selectie van it Fean ‘58 met 4-1 verloren werd, werd het iets lager spelende DWP 3 met 2-1 verslagen over 70 minuten. Voor zo’n 50 toeschouwers werd de wedstrijd gespeeld op Sportpark de Grie, waar voor de aftrap het Frysk Folksliet werd gespeeld. Het supportersteam is inmiddels duidelijk beter op elkaar ingespeeld, en kwam voor rust op 0-1, waarna het in de tweede helft de 0-2 maakte. In de slotminuut kreeg men de 1-2 om de oren. Al met al kijkt het team tevreden terug naar de wedstrijd, het was zo nu en dan wat rommelig, maar voor een team dat nooit met elkaar speelt werd er leuk gevoetbald en werden er prima kansen gecreëerd.


Het team kan dus met een goed gevoel op naar L’viv, waar men in een groep is ingedeeld bij titelverdediger Bulgarije, en Dinamo Tbilisi. De eerste twee teams gaan door naar de volgende ronde, welke op zaterdag 7 juni gespeeld word. Op vrijdag 6 juni zijn de groepswedstrijden. Via de site en social media kun je de verrichtingen van het supportersteam volgen. Langs deze weg willen we tevens vv DWP 3 bedanken voor hun gastvrijheid en gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijd!


Via de deze site kun je wat meer informatie vinden over Eurofan 2014, met onder andere de complete loting.

Oefenwedstrijd: DWP 3 - Nieuw Noord All Stars

eurofan logo

Aanstaande woensdag, 28 mei, zal het supportersteam van sc Heerenveen dat deelneemt aan het Europese supporterstoernooi Eurofan in Oekraïne (de Nieuw Noord Allstars) een oefenwedstrijd spelen tegen DWP 3 uit Sint Johannesga. De wedstrijd zal beginnen om 19.30 uur op sportpark de Grie, de Grie 30 in Sint Johannesga. Er wordt twee keer 35 minuten gespeeld, ongeveer dezelfde tijdsduur als de wedstrijden op Eurofan. Het toernooi zal dit jaar voor de achtste keer gehouden worden, en trekt supportersteams van clubs en landen uit heel Europa, zoals bijvoorbeeld HSV, FC Kopenhagen, Dinamo Boekarest, Italië, Schotland, Polen, Finland en Georgië. Het toernooi vind van 6 tot en met 8 juni plaats in de meest westelijke stad van Oekraïne, L’viv. Deze regio is vrij van onrust, in tegenstelling tot het uiterste Oosten van het land.  Het toernooi is altijd een gezellige samensmelting van allerlei supporters, waarbij ook humanitaire giften worden gegeven aan kinderen in kost- en weeshuizen en ziekenhuizen.


In 2009 en 2010 was er ook een delegatie van sc Heerenveen aanwezig bij het toernooi, waarbij in 2009 de kwartfinale gehaald werd. Dit jaar gaat het team weer voor een plaats in de volgende ronde, en daarom oefent het aanstaande woensdag bij en tegen vv DWP 3 in Sint Johannesga. Vorige week werd met 1-4 verloren van een mix van ‘t Fean ‘58 2 en 3, dus nu hoopt het team een beter resultaat te behalen in de voorbereiding voor Eurofan, wat een week hierna begint. Gezien de dag na de oefenwedstrijd Hemelvaartsdag is, hopen we, samen met DWP 3, op een mooie opkomst langs de lijn!


Via onderstaande link kun je een filmpje zien van de editie van vorig jaar:
http://www.youtube.com/watch?v=ds1ShWHf30s

Ingezonden: Criminalisering supporters in Utrecht

Onderstaand een bericht dat wij binnen kregen van een aantal supporters die steevast (bijna) alle uitwedstrijden van onze trots bezoeken, wat we jullie niet wouden onthouden:

Afgelopen zondag (03-11-13) wilden wij de wedstrijd FC Utrecht – SC-Heerenveen bezoeken, voorafgaand van de wedstrijd gaan wij altijd even de kroeg in als er geen auto of buscombi word gegeven. Wij waarderen het erg dat dit bij onze mooie club nog mogelijk is. Afgelopen zondag was dit echter het dieptepunt wat wij ooit bij wedstrijden van sc Heerenveen hebben meegemaakt.

Hieronder ons verhaal over de machtsvertoon van de politie.

politie1

» Lees meer...

Ingezonden column: De rechtvaardiging van (voetbal)geweld

sc Heerenveen - dkv is een een voetbalwedstrijd, zoals u, de lezer, zeer waarschijnlijk wel weet. Bij een voetbalwedstrijd hoort emotie. Dat is geen hogere wiskunde. Ik hoef hier niet uit te leggen dat je juicht bij een doelpunt en baalt na een tegendoelpunt. Dat het frustreert als tegenstanders juichen en dat er dan wel eens wat gescholden wordt. Dat ik dit niet hoef te verklaren scheelt een hoop werk. De supporters weten dit gewoon. Toch vraag ik me af of de leiding van sc Heerenveen dit wel weet.

» Lees meer...

Gespot in Amsterdam

Nieuw Noord voor al je roti, pom met rijst of moksi metie. Alleen staanplaatsen!
Nieuw Noord in Amsterdam
Met dank aan Mike voor de foto.

Pagina 1 van 4  1 2 3 >  Last ›