• Social Media:
 • Twitter
 • Facebook
 • Youtube
 • Nieuw Noord RSS
 • E-Mail

Zaalvoetbaltoernooi afgelast

Door het drukke programma was er helaas weinig animo voor het Nieuw Noord Zaalvoetbaltoernooi. Hierdoor hebben wij helaas moeten beslissen om het toernooi niet door te laten gaan. We beraden ons momenteel over een andere datum of eventueel een vervangende activiteit. Zodra we hier meer over te melden hebben zullen we dit melden via onze communicatiekanalen.

Nieuw Noord Zaalvoetbaltoernooi
Het Nieuw Noord Zaalvoetbaltoernooi staat weer voor de deur! Op 7 januari is sporthal de Steense in Wolvega het decor waar 7 tot 9 teams om de eerste plaats zullen strijden. Afhankelijk van de animo is er plaats voor 7 of 9 teams. Het eerste gedeelte van het toernooi zal plaatsvinden op een harde sportvloer, het tweede gedeelte op een houten ondergrond. Van elk team moeten tenminste de helft van de spelers lid zijn van Nieuw Noord. Wil je ook meedoen? Stuur dan voor 31 december 2016 een mailtje naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) met daarin de namen van de leden van je team!

Busreis AZ
Op 25 januari spelen we weer eens de kwartfinale van de KNVB Beker, deze keer tegen AZ. Wij laten voor onze leden weer een bus rijden naar Alkmaar! Ben je nog geen lid, maar wil je wel graag mee? Vul dan dit formulier in en volg de aanwijzingen die erop staan. Je kunt opstappen bij de volgende opstapplekken:

 • Het kantoor van Veenstra Reizen in Buitenpost
 • De Piramide in Surhuisterveen
 • Hotel van der Valk in Drachten
 • Het Abe Lenstra Stadion
 • Café de Skoffel
 • Het van der Valk hotel in Sneek(bij voldoende animo)Voor maar 15 euro heb je een kaartje voor de wedstrijd en vervoer naar Alkmaar. Wacht niet te lang, koop nu je kaartje hier: 480000.mijnwinkel.nl/2017500.html

De toekomst van Nieuw Noord
Vanavond is het zover! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Dit hebben we de afgelopen 15 jaar allemaal voor elkaar weten te krijgen. Een prestatie van formaat, zeker omdat het niet altijd even makkelijk ging. Die geschiedenis hebben jullie de afgelopen week op onze website kunnen lezen. In dit laatste artikel halen we onze glazen bol weer eens uit de kast en kijken we vooruit in plaats van terug.


Onze blik in de toekomst gaat eerst op de korte termijn. Vanavond om precies te zijn. Vanavond spelen we in ons eigen Abe Lenstra Stadion tegen Excelsior en vieren we ons jubileum. Voorafgaand aan deze wedstrijd zullen we een sfeeractie organiseren. Wat voor sfeeractie? Dat kunnen we nu helaas nog niet zeggen. Wel kunnen we verklappen dat het een hele mooie gaat zijn waar heel veel tijd en moeite in is gestoken. Houd dus vanavond je camera’s, verrekijkers en ogen gericht op ons staanvak!


Na de wedstrijd zal ons jubileumfeest plaatsvinden op de omloop van de noordtribune. Hopelijk zijn we direct na de wedstrijd al in een feeststemming, maar mochten we van de wedstrijd niet warm worden dan gaan we dat van dit feest vast en zeker wel worden! Met artiesten als Jelle B, De Doelleazen en DJ Skullfieker zal het gegarandeerd een mooi feest worden waar hopelijk nog lang over nagepraat gaat worden!


Op de korte termijn belooft de toekomst van Nieuw Noord dus veel goeds. Nu is het tijd om de blik te verschuiven naar de lange termijn. Toen we begonnen als supportersvereniging hadden we een aantal doelen: Het realiseren van een eigen vak aan het veld, het organiseren van sfeeractiviteiten, het verbeteren van de vocale sfeer en een eigen home in het stadion. Hiervan zijn er al drie gerealiseerd, waarvan dus het eigen home nog als enige overblijft. Zal deze doelstelling ook gerealiseerd worden? De toekomst zal het uitwijzen.


Ook kunnen we dus concluderen dat we al heel veel bereikt hebben en dat het onze bedoeling is om dit vast te houden en waar mogelijk nog beter te maken. De sfeer is al enorm veel beter dan ten tijde van ons begin in 2001. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst nog beter maken. Soms wordt er gesproken over een Friese versie van de Gelbe Wand in Dortmund. Zou dit in de toekomst realiteit worden? Wie weet. We zullen in elk geval ons uiterste best doen om de sfeer zo goed te houden als het nu al is en waar mogelijk nog beter te maken.


Ook kunnen jullie van ons verwachten dat we in de toekomst weer vele activiteiten en busreizen zullen organiseren. Hopelijk zullen sommige hiervan net zo uniek en legendarisch worden als sommige roemruchte voorbeelden uit het verleden zijn geweest.


We sluiten deze serie artikelen af met een dankwoord aan jullie. Een dankwoord aan alle leden die Nieuw Noord mogelijk hebben gemaakt en nog steeds mogelijk maken. Een vereniging is immers niets anders dan een leeg omhulsel zonder haar leden. Misschien is niet iedereen even actief, maar toch heeft iedereen een speciaal plekje in het hart voor onze mooie vereniging. Door jullie steun hebben wij veel kunnen bereiken in 15 jaar tijd. Hopelijk kunnen we met jullie steun nog veel meer bereiken in de komende 15 jaar!

De laatste jaren
Morgen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Tegenwoordig hebben we een staantribune. Vroeger, vorig seizoen, stonden we nog alleen boven. Onder ons waren de zitvakken 11, 12 en 13. Ondanks dat we ver van het veld waren, hadden we toch een leuke sfeer. Er was een hijsinstallatie die het gehele staanvak kon bedekken met een doek en er konden sjaaltjes en vlaggetjes worden geplaatst tussen de zitplaatsen in de onderstaande vakken. Dit zorgde voor mooie combinaties van sfeeracties.


Een voorbeeld hiervan was PSV thuis in seizoen 14-15. Er werd een doek gehesen met SC Heerenveen erop en in de zitvakken werden blauwe, witte en rode vlaggen en sjaaltjes uitgelegd in de vorm van een pompeblêd. De sfeer bleef niet alleen in het vak. Zo werd er een doek gemaakt voor de laatste training voor dkv thuis. Op doorzichtige materiaal werd er met zwart geverft waardoor er een zwart doek kwam met doorschijnend de tekst Go Get ‘em.


Toen DKV een tijdje in de eredivisie speelde, werd er elk jaar in de ochtend voor de wedstrijd een feest georganiseerd bij Cafe de Skoffel. De straat zat elk jaar weer vol met Heerenveensupporters en er was bier en vuurwerk in overvloed. Ook hadden we in het stadion een aantal mooie sfeeracties. Deze acties tegen DKV hebben heel veel tijd gekost om te maken en hier zat dan ook heel wat uren en ook een beetje frustratie in omdat het allemaal zoveel werk was. Desalniettemin hebben ze toch een heel mooi resultaat opgeleverd. Zie hier de resultaten van een aantal sfeeracties uit die periode:
Nieuw Noord in de Feanrevolutie
Over 2 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Ook bij de club zelf loopt het tegenwoordig lekker, maar zoals we ons allemaal nog kunnen herinneren was dit 3 jaar geleden wel anders. Destijds was het oorlog op de burelen van de club en was er veel ruzie. Daardoor worden de positieve kanten van het verhaal vaak vergeten.


Tijdens deze periode was er ontevredenheid onder verschillende sponsoren, Feanfan, Nieuw Noord, medewerkers van de club en een aantal vrijwilligers van de club. Wat wij zo positief aan deze periode vonden, is dat al deze partijen samen actie ondernamen om de club te redden. Op een beruchte zondag vond er een bijeenkomst plaats waar velen de toekomst van de club hebben besproken. Er werden vele zorgen uitgesproken en besloten om samen verder te werken omwille de gezondheid van de club.


Hoe het allemaal afliep zal jullie bekend zijn. Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten slaagden we erin om onze club te redden van de ondergang. Uit clubliefde hebben de supporters de club gered. Na deze periode is zijn er zelfs plekken in het stichtingsbestuur gekomen voor afgevaardigden van Feanfan en Nieuw Noord. De communicatie is verbeterd en hier zijn wij erg blij om! Er kwam verandering zonder dat er enige vorm van geweld plaatsvond.


Hier mogen wij enorm trots op zijn. Met wij bedoelen we niet alleen wij als Nieuw Noord, maar iedereen die ons in die periode heeft gesteund, zowel actief als passief! We mogen enorm trots zijn op onze inzet en mogen blij zijn dat onze inspanningen tot een goed resultaat hebben geleid. In deze periode is eens te meer gebleken dat de supporters van deze mooie club samen tot veel in staat zijn. Dat is wat ons betreft het mooie van deze periode en dat mag wat ons betreft niet vergeten worden. Samen maken wij de club. Samen zijn wij sc Heerenveen!Uit bezorgdheid omtrent de gang van zaken liepen wij een protestmars in februari 2013 voor de wedstrijd tegen FC TwenteOndanks alle spanningen zijn er geen gewelddadige uitbarstingen geweest, alleen maar ludieke acties zoals dezeOndanks alles werden de spelers voor de volle 100% gesteundHeerenveen is weer van ons!

Pagina 2 van 88  < 1 2 3 4 >  Last ›