• Social Media:
 • Twitter
 • Facebook
 • Youtube
 • Nieuw Noord RSS
 • E-Mail

Reactie vanuit het Nieuw Noord bestuur

Beste leden,


De afgelopen periode zijn supporters van onze club een aantal keren negatief in het nieuws gekomen. Hierbij merken we dat in deze gevallen indirect naar Nieuw Noord wordt gekeken. Waarbij wij als vereniging worden aangekeken voor de daden van een kleine groep. Nieuw Noord is opgericht ter verbetering van de sfeer. Waarbij wij ons inzetten in de breedste zin om de sfeer tijdens uit- & thuiswedstrijden te verbeteren. Als vereniging keuren wij het overtreden van de wet en/of de huisregels dan ook af. En we verwachten van jou als lid dat jij je aan de wet en huisregels houdt. Mocht je wel de fout in gaan, vinden wij ook dat de straf moet passen bij de daad. En het proces van strafoplegging eerlijk en transparant moet verlopen. Hierin hebben we de afgelopen tijd gezamenlijk met de club een aantal stappen kunnen zetten. Zo is de adviescommissie daadwerkelijk onafhankelijk geworden en is de club gestart met een persoonsgebonden traject.


Ondanks deze verbeterpunten zien we dat onder een deel van onze leden het wantrouwen in de driehoek (politie, gemeente en club) is toegenomen. Waarbij een gevoel is ontstaan van veroordeeld te zijn, zonder daadwerkelijk iets gedaan te hebben. Een gevoel dat gasten zich mogen misdragen, maar dat Heerenveen supporters wel keihard worden gestraft. Dit gevoel ligt in onze optiek aan de basis van een aantal escalaties de afgelopen weken. Het is dan ook in ons aller belang dit gevoel weg te nemen. Dit is wat ons betreft alleen maar mogelijk door met elkaar in gesprek te blijven. Afgelopen week hebben wij vanuit Nieuw Noord dan ook gezamenlijk met de driehoek een tweetal verbeteringen benoemd:


1) Nieuw Noord zal een aantal fancoaches gaan inzetten. Het doel van de inzet van deze fancoaches is om personen welke volgens de club en/of de politie de grens van het toelaatbare naderen, aan te spreken en hopelijk te corrigeren. Hiermee geven we deze personen een eerlijke kans om tijdig hun gedrag aan te passen;

2) Na incidenten zal er een evaluatie tussen supporters en de driehoek plaats vinden. Dit geeft ons als supporters ook de kans onze mening te ventileren. Waarmee beleid positief kan worden veranderd.


Naast bovenstaande hebben wij de gemeente gevraagd de omgevingsverbonden die de afgelopen periode zijn gegeven te heroverwegen. In onze optiek is een omgevingsverbod een ultiem middel dat alleen in bijzondere gevallen en herhaling wordt toegekend. Een zogenaamde “first offender” voldoet hier in onze optiek niet aan.


Bestuur Nieuw Noord

Voetbalquiz 15 april

Op zaterdag 15 april organiseren wij in Café de Skoffel een voetbalquiz! De quiz begint om 19:30 en zal tot ongeveer 22:00 duren. Een team moet uit minstens 4 mensen bestaan, waarvan er minstens één lid moet zijn van Nieuw Noord. Voor meer informatie, zie onderstaande flyer. Schrijf je nu in in onze webshop: http://480000.mijnwinkel.nl/2000125.html


Busreis Heracles met kroegbezoek!
Op 1 April spelen we uit tegen Heracles Almelo en uiteraard laten wij voor onze leden weer een bus rijden naar Almelo! Ben je nog geen lid, maar wil je wel graag mee? Vul dan dit formulier in en volg de aanwijzingen die erop staan. Je kunt opstappen bij de volgende opstapplekken:

 • Het kantoor van Veenstra Reizen in Buitenpost
 • De Piramide in Surhuisterveen
 • Hotel van der Valk in Drachten
 • Bushalte Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen(Bij de Rabobank bij het stadion)
 • Café de Skoffel in Heerenveen
 • De Carpoolplaats in SteenwijkVoor maar 25 euro heb je een kaartje voor de wedstrijd, een kroegbezoek onderweg en vervoer naar Almelo. Wacht niet te lang, koop nu je kaartje in onze webshop: http://480000.mijnwinkel.nl/20179500.html

Busreis FC Twente
Op 18 februari spelen we uit tegen FC Twente en uiteraard laten wij voor onze leden weer een bus rijden naar Enschede, dit keer voor een extra lage prijs! Ben je nog geen lid, maar wil je wel graag mee? Vul dan dit formulier in en volg de aanwijzingen die erop staan. Je kunt opstappen bij de volgende opstapplekken:

 • Het kantoor van Veenstra Reizen in Buitenpost
 • De Piramide in Surhuisterveen
 • Hotel van der Valk in Drachten
 • Bushalte Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen
 • Café de Skoffel in Heerenveen
 • De Carpoolplaats in SteenwijkVoor maar 11 euro heb je een kaartje voor de wedstrijd en vervoer naar Enschede. Wacht niet te lang, koop nu je kaartje in onze webshop!

Zaalvoetbaltoernooi afgelast

Door het drukke programma was er helaas weinig animo voor het Nieuw Noord Zaalvoetbaltoernooi. Hierdoor hebben wij helaas moeten beslissen om het toernooi niet door te laten gaan. We beraden ons momenteel over een andere datum of eventueel een vervangende activiteit. Zodra we hier meer over te melden hebben zullen we dit melden via onze communicatiekanalen.

Nieuw Noord Zaalvoetbaltoernooi
Het Nieuw Noord Zaalvoetbaltoernooi staat weer voor de deur! Op 7 januari is sporthal de Steense in Wolvega het decor waar 7 tot 9 teams om de eerste plaats zullen strijden. Afhankelijk van de animo is er plaats voor 7 of 9 teams. Het eerste gedeelte van het toernooi zal plaatsvinden op een harde sportvloer, het tweede gedeelte op een houten ondergrond. Van elk team moeten tenminste de helft van de spelers lid zijn van Nieuw Noord. Wil je ook meedoen? Stuur dan voor 31 december 2016 een mailtje naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) met daarin de namen van de leden van je team!

Pagina 2 van 89  < 1 2 3 4 >  Last ›