• Social Media:
  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • Nieuw Noord RSS
  • E-Mail

De laatste jaren
Morgen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Tegenwoordig hebben we een staantribune. Vroeger, vorig seizoen, stonden we nog alleen boven. Onder ons waren de zitvakken 11, 12 en 13. Ondanks dat we ver van het veld waren, hadden we toch een leuke sfeer. Er was een hijsinstallatie die het gehele staanvak kon bedekken met een doek en er konden sjaaltjes en vlaggetjes worden geplaatst tussen de zitplaatsen in de onderstaande vakken. Dit zorgde voor mooie combinaties van sfeeracties.


Een voorbeeld hiervan was PSV thuis in seizoen 14-15. Er werd een doek gehesen met SC Heerenveen erop en in de zitvakken werden blauwe, witte en rode vlaggen en sjaaltjes uitgelegd in de vorm van een pompeblêd. De sfeer bleef niet alleen in het vak. Zo werd er een doek gemaakt voor de laatste training voor dkv thuis. Op doorzichtige materiaal werd er met zwart geverft waardoor er een zwart doek kwam met doorschijnend de tekst Go Get ‘em.


Toen DKV een tijdje in de eredivisie speelde, werd er elk jaar in de ochtend voor de wedstrijd een feest georganiseerd bij Cafe de Skoffel. De straat zat elk jaar weer vol met Heerenveensupporters en er was bier en vuurwerk in overvloed. Ook hadden we in het stadion een aantal mooie sfeeracties. Deze acties tegen DKV hebben heel veel tijd gekost om te maken en hier zat dan ook heel wat uren en ook een beetje frustratie in omdat het allemaal zoveel werk was. Desalniettemin hebben ze toch een heel mooi resultaat opgeleverd. Zie hier de resultaten van een aantal sfeeracties uit die periode:
Nieuw Noord in de Feanrevolutie
Over 2 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Ook bij de club zelf loopt het tegenwoordig lekker, maar zoals we ons allemaal nog kunnen herinneren was dit 3 jaar geleden wel anders. Destijds was het oorlog op de burelen van de club en was er veel ruzie. Daardoor worden de positieve kanten van het verhaal vaak vergeten.


Tijdens deze periode was er ontevredenheid onder verschillende sponsoren, Feanfan, Nieuw Noord, medewerkers van de club en een aantal vrijwilligers van de club. Wat wij zo positief aan deze periode vonden, is dat al deze partijen samen actie ondernamen om de club te redden. Op een beruchte zondag vond er een bijeenkomst plaats waar velen de toekomst van de club hebben besproken. Er werden vele zorgen uitgesproken en besloten om samen verder te werken omwille de gezondheid van de club.


Hoe het allemaal afliep zal jullie bekend zijn. Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten slaagden we erin om onze club te redden van de ondergang. Uit clubliefde hebben de supporters de club gered. Na deze periode is zijn er zelfs plekken in het stichtingsbestuur gekomen voor afgevaardigden van Feanfan en Nieuw Noord. De communicatie is verbeterd en hier zijn wij erg blij om! Er kwam verandering zonder dat er enige vorm van geweld plaatsvond.


Hier mogen wij enorm trots op zijn. Met wij bedoelen we niet alleen wij als Nieuw Noord, maar iedereen die ons in die periode heeft gesteund, zowel actief als passief! We mogen enorm trots zijn op onze inzet en mogen blij zijn dat onze inspanningen tot een goed resultaat hebben geleid. In deze periode is eens te meer gebleken dat de supporters van deze mooie club samen tot veel in staat zijn. Dat is wat ons betreft het mooie van deze periode en dat mag wat ons betreft niet vergeten worden. Samen maken wij de club. Samen zijn wij sc Heerenveen!Uit bezorgdheid omtrent de gang van zaken liepen wij een protestmars in februari 2013 voor de wedstrijd tegen FC TwenteOndanks alle spanningen zijn er geen gewelddadige uitbarstingen geweest, alleen maar ludieke acties zoals dezeOndanks alles werden de spelers voor de volle 100% gesteundHeerenveen is weer van ons!

Nieuw Noord in uitwedstrijden
Over 3 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Nieuw Noord is een vereniging die sinds jaar en dag veel organiseert voor haar leden. Ook in uitwedstrijden laten wij ons vaak zien. Tegenwoordig kunnen we genoeg uitwedstrijden bezoeken met een busreis die door onze supportersvereniging is georganiseerd, waarbij alles tot in de puntjes is geregeld. Echter verliep onze eerste busreis iets minder volgens plan.


Nieuw Noord bestaat sinds 2001 en geregeld ging een groep fanatieke supporters gezamenlijk naar awaydays. In 2003 speelde Heerenveen in de Amstel Cup tegen Stormvogels Telstar (1-3 winst) en er werden plannen gesmeed voor een gezellige Nieuw Noord busreis. Zoals ook tegenwoordig geregeld gebeurt werd er in de buurt van het stadion gestopt om een biertje te drinken. Helaas waren de plannen om in het plaatselijke strandpaviljoen te gaan zitten niet goed doorgekomen, want eenmaal bij aankomst bleek het gesloten.
Maar na dit begin zouden vele geslaagde Nieuw Noord busreizen volgen en tegenwoordig raken deze busreizen meestal snel uitverkocht. Een geweldige reis was bijvoorbeeld de uitwedstrijd bij de Graafschap in 2008: https://www.youtube.com/watch?v=OCiTBka2hFc


Ook uniek is de treinreis die in 2011 werd georganiseerd naar Vitesse (1-1). Middels een eigen supporterstrein reisden honderden Nieuw Noorders af naar Arnhem. Op ons eigen Youtube-kanaal kun je een terugblik op die dag vinden: https://www.youtube.com/watch?v=q_BXZoJrUm0


Natuurlijk mag ook de bootreis naar Groningen van dit seizoen niet vergeten worden: https://www.youtube.com/watch?v=woTBJLeuEIY


Al vele seizoenen profileert Nieuw Noord zich niet alleen in ons eigen Abe Lenstra stadion, maar ook in vele uitvakken zijn geregeld fraaie sfeeracties te zien:In het oude Oosterparkstadion hebben we onze rivalen uit Groningen verslagen. De spelers op het veld, wij op de tribunes. We behaalden hier in 2005 Europees voetbal!Toen onze rivalen uit Groningen naar een leegstaande Duitse bunker uit de oorlog verhuisden waren we ze ook daar regelmatig op de tribunes de baasOok dit seizoen hebben we ze in eigen huis weer eens compleet vernederdIn het seizoen 2010-2011 speelden we in de beker uit bij FC EmmenVoor de beker in Alkmaar in het seizoen 2013-2014De derbywinst in DKV was natuurlijk ook extra lekker!

 

Ons eerste eigen vakkie
Over 4 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Het huidige staanvak staat nu aan het veld, maar zoals jullie weten hebben we van 2006 tot vorig jaar op de tweede ring gestaan. Ondanks dat dit vak misschien niet zo’n mooie plek was als ons huidige vak hebben we hier door de jaren heen toch heel veel mooie momenten mogen beleven!


Na de verbouwing van de huidige Noordtribune kreeg Nieuw Noord vanaf het seizoen 2006/2007 de optie op een nieuw en eigen staanvak. Het ledenaantal groeide en een groter vak was daarom noodzaak om alle fanatieke supporters bij elkaar te laten staan. Gekozen werd voor een staanvak recht achter de goal, weliswaar op de tweede ring, maar met een optie tot uitbreiding naar het veld toe. Dit vak bood plaats aan zo’n 1200 supporters. 


Onze supportersvereniging groeide en werd steeds professioneler. Er werden busreizen georganiseerd en geregeld waren er sfeeracties door het hele stadion te zien. Vele hoogtepunten volgden. Zo was er in 2008 de Uefa Cup wedstrijd tegen de Italiaanse grootmacht AC Milan. Ondanks dat we op het veld de strijd helaas niet konden winnen hebben we ons op de tribunes toch aardig goed laten gelden!


Maar er waren uiteraard meer hoogtepunten! Wat te denken van de prachtige sfeeracties tegen bijvoorbeeld Feyenoord in 2007 met het afscheid van Petter Hansson en Paul Bosvelt? Of tegen Groningen in 2006 of de uitwedstrijd tegen FC Volendam in 2008? Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de gewonnen bekerfinale tegen FC Twente op 17 mei 2009! Met vele uren werk slaagden we erin om de halve kuip blauw-wit te maken met een prachtig spandoek erbij. Geniet hieronder van enkele sfeeracties uit die tijd!Sfeeractie tegen FC Groningen in 2006Sfeeractie in 2007 voor het afscheid van Petter Hansson en Paul BosveltSfeeractie tegen FC Twente in 2007Het uitvak tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen in 2008In 2008 tegen Heracles AlmeloDe corteo in Volendam in 2008Tijdens de Uefa Cup wedstrijd tegen AC Milan in 2008En natuurlijk de bekerfinale in 2009!

 

De eerste jaren van Nieuw Noord

Nog 5 dagen jubileum nn


Over 5 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Door de jaren heen hebben we hard moeten werken om dit voor elkaar te krijgen. We hebben nu een eigen vak, maar dit is niet altijd zo geweest.


Bij een eigen supportersvereniging hoort ook een eigen staanvak. In de beginjaren van onze supportersvereniging zaten de fanatieke supporters nog verspreid over de tribune. Enkele wedstrijden mochten de supporters al gebruik maken van een eigen sfeervak, zoals onder andere tijdens wedstrijden in het toenmalige Uefa Cup toernooi. Dit was een enorm succes en een eigen staanvak was dan ook een must om de sfeer in het stadion te verbeteren.


De verbouwing van het Abe Lenstra stadion bood uitkomst. Met de uitbreiding van de huidige oost- en zuidtribune werd het uitvak verplaatst van vak 10 op noord, naar de huidige locatie in de hoek van de oost- en zuidtribune. Een uitgelezen mogelijkheid voor Nieuw Noord om plaats te nemen in het oude uitvak, waardoor vanaf het seizoen 2005/2006 dit vak de nieuwe plek voor de fanatieke aanhang van sc Heerenveen werd! Een erg bijzonder moment, temeer omdat het vak van Nieuw Noord het eerste vak in Nederland was dat uitsluitend bestond uit staanplaatsen.


Onze supportersvereniging onderscheidt zich al jaren met fraaie sfeeracties, en ook in ons eerste staanvak was dit niet anders. Geniet hieronder van enkele hoogtepunten en van onze eerste sfeeracties:


heerenveen roda sfeeractie 2005
Sfeeractie in 2005 tegen Roda JC


2005 sfeeractie heerenveen groningen
Sfeeractie in 2005 tegen FC Groningen


2005 heerenveen cska moskou uefa cup
Sfeeractie voor de Uefa Cup wedstrijd tegen CSKA Moskou in 2005


Sfeeractie 2005 heerenveen roda jc
Sfeeractie in 2005 tegen Roda JC


sfeeractie 2005 heerenveen ajax
Sfeeractie in 2005 tegen Ajax


sfeeractie 2006 hveen steaua
Sfeeractie in 2006 tegen Steaua Boekarest

Help jij de Voedselbank Heerenveen?

Gezamenlijk met Nieuw Noord en FeanFan organiseert sc Heerenveen wederom een kerstactie voor de Voedselbank Heerenveen. Daarom een oproep aan iedereen om houdbaar voedsel mee te nemen naar de wedstrijd sc Heerenveen – Excelsior op zaterdag 10 december


Er is een tekort aan voedsel bij de Voedselbank en het aantal personen dat genoodzaakt is gebruik te maken van de Voedselbank neemt toe. Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat de voorraad wordt aangevuld, zodat men genoeg eten en drinken heeft. Vorig jaar was de inzamelingsactie tijdens de wedstrijd sc Heerenveen – ADO Den Haag een groot succes. Sjoerd Talsma, voorzitter van de Voedselbank, is daarom zeer enthousiast over het feit dat er weer voedsel zal worden ingezameld.

» Lees meer...

Pagina 3 van 88  < 1 2 3 4 5 >  Last ›