• Social Media:
 • Twitter
 • Facebook
 • Youtube
 • Nieuw Noord RSS
 • E-Mail

Busreis AZ
Op 25 januari spelen we weer eens de kwartfinale van de KNVB Beker, deze keer tegen AZ. Wij laten voor onze leden weer een bus rijden naar Alkmaar! Ben je nog geen lid, maar wil je wel graag mee? Vul dan dit formulier in en volg de aanwijzingen die erop staan. Je kunt opstappen bij de volgende opstapplekken:

 • Het kantoor van Veenstra Reizen in Buitenpost
 • De Piramide in Surhuisterveen
 • Hotel van der Valk in Drachten
 • Het Abe Lenstra Stadion
 • Café de Skoffel
 • Het van der Valk hotel in Sneek(bij voldoende animo)Voor maar 15 euro heb je een kaartje voor de wedstrijd en vervoer naar Alkmaar. Wacht niet te lang, koop nu je kaartje hier: 480000.mijnwinkel.nl/2017500.html

De toekomst van Nieuw Noord
Vanavond is het zover! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Dit hebben we de afgelopen 15 jaar allemaal voor elkaar weten te krijgen. Een prestatie van formaat, zeker omdat het niet altijd even makkelijk ging. Die geschiedenis hebben jullie de afgelopen week op onze website kunnen lezen. In dit laatste artikel halen we onze glazen bol weer eens uit de kast en kijken we vooruit in plaats van terug.


Onze blik in de toekomst gaat eerst op de korte termijn. Vanavond om precies te zijn. Vanavond spelen we in ons eigen Abe Lenstra Stadion tegen Excelsior en vieren we ons jubileum. Voorafgaand aan deze wedstrijd zullen we een sfeeractie organiseren. Wat voor sfeeractie? Dat kunnen we nu helaas nog niet zeggen. Wel kunnen we verklappen dat het een hele mooie gaat zijn waar heel veel tijd en moeite in is gestoken. Houd dus vanavond je camera’s, verrekijkers en ogen gericht op ons staanvak!


Na de wedstrijd zal ons jubileumfeest plaatsvinden op de omloop van de noordtribune. Hopelijk zijn we direct na de wedstrijd al in een feeststemming, maar mochten we van de wedstrijd niet warm worden dan gaan we dat van dit feest vast en zeker wel worden! Met artiesten als Jelle B, De Doelleazen en DJ Skullfieker zal het gegarandeerd een mooi feest worden waar hopelijk nog lang over nagepraat gaat worden!


Op de korte termijn belooft de toekomst van Nieuw Noord dus veel goeds. Nu is het tijd om de blik te verschuiven naar de lange termijn. Toen we begonnen als supportersvereniging hadden we een aantal doelen: Het realiseren van een eigen vak aan het veld, het organiseren van sfeeractiviteiten, het verbeteren van de vocale sfeer en een eigen home in het stadion. Hiervan zijn er al drie gerealiseerd, waarvan dus het eigen home nog als enige overblijft. Zal deze doelstelling ook gerealiseerd worden? De toekomst zal het uitwijzen.


Ook kunnen we dus concluderen dat we al heel veel bereikt hebben en dat het onze bedoeling is om dit vast te houden en waar mogelijk nog beter te maken. De sfeer is al enorm veel beter dan ten tijde van ons begin in 2001. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst nog beter maken. Soms wordt er gesproken over een Friese versie van de Gelbe Wand in Dortmund. Zou dit in de toekomst realiteit worden? Wie weet. We zullen in elk geval ons uiterste best doen om de sfeer zo goed te houden als het nu al is en waar mogelijk nog beter te maken.


Ook kunnen jullie van ons verwachten dat we in de toekomst weer vele activiteiten en busreizen zullen organiseren. Hopelijk zullen sommige hiervan net zo uniek en legendarisch worden als sommige roemruchte voorbeelden uit het verleden zijn geweest.


We sluiten deze serie artikelen af met een dankwoord aan jullie. Een dankwoord aan alle leden die Nieuw Noord mogelijk hebben gemaakt en nog steeds mogelijk maken. Een vereniging is immers niets anders dan een leeg omhulsel zonder haar leden. Misschien is niet iedereen even actief, maar toch heeft iedereen een speciaal plekje in het hart voor onze mooie vereniging. Door jullie steun hebben wij veel kunnen bereiken in 15 jaar tijd. Hopelijk kunnen we met jullie steun nog veel meer bereiken in de komende 15 jaar!

De laatste jaren
Morgen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Tegenwoordig hebben we een staantribune. Vroeger, vorig seizoen, stonden we nog alleen boven. Onder ons waren de zitvakken 11, 12 en 13. Ondanks dat we ver van het veld waren, hadden we toch een leuke sfeer. Er was een hijsinstallatie die het gehele staanvak kon bedekken met een doek en er konden sjaaltjes en vlaggetjes worden geplaatst tussen de zitplaatsen in de onderstaande vakken. Dit zorgde voor mooie combinaties van sfeeracties.


Een voorbeeld hiervan was PSV thuis in seizoen 14-15. Er werd een doek gehesen met SC Heerenveen erop en in de zitvakken werden blauwe, witte en rode vlaggen en sjaaltjes uitgelegd in de vorm van een pompeblêd. De sfeer bleef niet alleen in het vak. Zo werd er een doek gemaakt voor de laatste training voor dkv thuis. Op doorzichtige materiaal werd er met zwart geverft waardoor er een zwart doek kwam met doorschijnend de tekst Go Get ‘em.


Toen DKV een tijdje in de eredivisie speelde, werd er elk jaar in de ochtend voor de wedstrijd een feest georganiseerd bij Cafe de Skoffel. De straat zat elk jaar weer vol met Heerenveensupporters en er was bier en vuurwerk in overvloed. Ook hadden we in het stadion een aantal mooie sfeeracties. Deze acties tegen DKV hebben heel veel tijd gekost om te maken en hier zat dan ook heel wat uren en ook een beetje frustratie in omdat het allemaal zoveel werk was. Desalniettemin hebben ze toch een heel mooi resultaat opgeleverd. Zie hier de resultaten van een aantal sfeeracties uit die periode:
Nieuw Noord in de Feanrevolutie
Over 2 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Ook bij de club zelf loopt het tegenwoordig lekker, maar zoals we ons allemaal nog kunnen herinneren was dit 3 jaar geleden wel anders. Destijds was het oorlog op de burelen van de club en was er veel ruzie. Daardoor worden de positieve kanten van het verhaal vaak vergeten.


Tijdens deze periode was er ontevredenheid onder verschillende sponsoren, Feanfan, Nieuw Noord, medewerkers van de club en een aantal vrijwilligers van de club. Wat wij zo positief aan deze periode vonden, is dat al deze partijen samen actie ondernamen om de club te redden. Op een beruchte zondag vond er een bijeenkomst plaats waar velen de toekomst van de club hebben besproken. Er werden vele zorgen uitgesproken en besloten om samen verder te werken omwille de gezondheid van de club.


Hoe het allemaal afliep zal jullie bekend zijn. Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten slaagden we erin om onze club te redden van de ondergang. Uit clubliefde hebben de supporters de club gered. Na deze periode is zijn er zelfs plekken in het stichtingsbestuur gekomen voor afgevaardigden van Feanfan en Nieuw Noord. De communicatie is verbeterd en hier zijn wij erg blij om! Er kwam verandering zonder dat er enige vorm van geweld plaatsvond.


Hier mogen wij enorm trots op zijn. Met wij bedoelen we niet alleen wij als Nieuw Noord, maar iedereen die ons in die periode heeft gesteund, zowel actief als passief! We mogen enorm trots zijn op onze inzet en mogen blij zijn dat onze inspanningen tot een goed resultaat hebben geleid. In deze periode is eens te meer gebleken dat de supporters van deze mooie club samen tot veel in staat zijn. Dat is wat ons betreft het mooie van deze periode en dat mag wat ons betreft niet vergeten worden. Samen maken wij de club. Samen zijn wij sc Heerenveen!Uit bezorgdheid omtrent de gang van zaken liepen wij een protestmars in februari 2013 voor de wedstrijd tegen FC TwenteOndanks alle spanningen zijn er geen gewelddadige uitbarstingen geweest, alleen maar ludieke acties zoals dezeOndanks alles werden de spelers voor de volle 100% gesteundHeerenveen is weer van ons!

Nieuw Noord in uitwedstrijden
Over 3 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Nieuw Noord is een vereniging die sinds jaar en dag veel organiseert voor haar leden. Ook in uitwedstrijden laten wij ons vaak zien. Tegenwoordig kunnen we genoeg uitwedstrijden bezoeken met een busreis die door onze supportersvereniging is georganiseerd, waarbij alles tot in de puntjes is geregeld. Echter verliep onze eerste busreis iets minder volgens plan.


Nieuw Noord bestaat sinds 2001 en geregeld ging een groep fanatieke supporters gezamenlijk naar awaydays. In 2003 speelde Heerenveen in de Amstel Cup tegen Stormvogels Telstar (1-3 winst) en er werden plannen gesmeed voor een gezellige Nieuw Noord busreis. Zoals ook tegenwoordig geregeld gebeurt werd er in de buurt van het stadion gestopt om een biertje te drinken. Helaas waren de plannen om in het plaatselijke strandpaviljoen te gaan zitten niet goed doorgekomen, want eenmaal bij aankomst bleek het gesloten.
Maar na dit begin zouden vele geslaagde Nieuw Noord busreizen volgen en tegenwoordig raken deze busreizen meestal snel uitverkocht. Een geweldige reis was bijvoorbeeld de uitwedstrijd bij de Graafschap in 2008: https://www.youtube.com/watch?v=OCiTBka2hFc


Ook uniek is de treinreis die in 2011 werd georganiseerd naar Vitesse (1-1). Middels een eigen supporterstrein reisden honderden Nieuw Noorders af naar Arnhem. Op ons eigen Youtube-kanaal kun je een terugblik op die dag vinden: https://www.youtube.com/watch?v=q_BXZoJrUm0


Natuurlijk mag ook de bootreis naar Groningen van dit seizoen niet vergeten worden: https://www.youtube.com/watch?v=woTBJLeuEIY


Al vele seizoenen profileert Nieuw Noord zich niet alleen in ons eigen Abe Lenstra stadion, maar ook in vele uitvakken zijn geregeld fraaie sfeeracties te zien:In het oude Oosterparkstadion hebben we onze rivalen uit Groningen verslagen. De spelers op het veld, wij op de tribunes. We behaalden hier in 2005 Europees voetbal!Toen onze rivalen uit Groningen naar een leegstaande Duitse bunker uit de oorlog verhuisden waren we ze ook daar regelmatig op de tribunes de baasOok dit seizoen hebben we ze in eigen huis weer eens compleet vernederdIn het seizoen 2010-2011 speelden we in de beker uit bij FC EmmenVoor de beker in Alkmaar in het seizoen 2013-2014De derbywinst in DKV was natuurlijk ook extra lekker!

 

Ons eerste eigen vakkie
Over 4 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Het huidige staanvak staat nu aan het veld, maar zoals jullie weten hebben we van 2006 tot vorig jaar op de tweede ring gestaan. Ondanks dat dit vak misschien niet zo’n mooie plek was als ons huidige vak hebben we hier door de jaren heen toch heel veel mooie momenten mogen beleven!


Na de verbouwing van de huidige Noordtribune kreeg Nieuw Noord vanaf het seizoen 2006/2007 de optie op een nieuw en eigen staanvak. Het ledenaantal groeide en een groter vak was daarom noodzaak om alle fanatieke supporters bij elkaar te laten staan. Gekozen werd voor een staanvak recht achter de goal, weliswaar op de tweede ring, maar met een optie tot uitbreiding naar het veld toe. Dit vak bood plaats aan zo’n 1200 supporters. 


Onze supportersvereniging groeide en werd steeds professioneler. Er werden busreizen georganiseerd en geregeld waren er sfeeracties door het hele stadion te zien. Vele hoogtepunten volgden. Zo was er in 2008 de Uefa Cup wedstrijd tegen de Italiaanse grootmacht AC Milan. Ondanks dat we op het veld de strijd helaas niet konden winnen hebben we ons op de tribunes toch aardig goed laten gelden!


Maar er waren uiteraard meer hoogtepunten! Wat te denken van de prachtige sfeeracties tegen bijvoorbeeld Feyenoord in 2007 met het afscheid van Petter Hansson en Paul Bosvelt? Of tegen Groningen in 2006 of de uitwedstrijd tegen FC Volendam in 2008? Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de gewonnen bekerfinale tegen FC Twente op 17 mei 2009! Met vele uren werk slaagden we erin om de halve kuip blauw-wit te maken met een prachtig spandoek erbij. Geniet hieronder van enkele sfeeracties uit die tijd!Sfeeractie tegen FC Groningen in 2006Sfeeractie in 2007 voor het afscheid van Petter Hansson en Paul BosveltSfeeractie tegen FC Twente in 2007Het uitvak tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen in 2008In 2008 tegen Heracles AlmeloDe corteo in Volendam in 2008Tijdens de Uefa Cup wedstrijd tegen AC Milan in 2008En natuurlijk de bekerfinale in 2009!

 

Pagina 3 van 89  < 1 2 3 4 5 >  Last ›