• Social Media:
  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • Nieuw Noord RSS
  • E-Mail

De eerste jaren van Nieuw Noord

Nog 5 dagen jubileum nn


Over 5 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Door de jaren heen hebben we hard moeten werken om dit voor elkaar te krijgen. We hebben nu een eigen vak, maar dit is niet altijd zo geweest.


Bij een eigen supportersvereniging hoort ook een eigen staanvak. In de beginjaren van onze supportersvereniging zaten de fanatieke supporters nog verspreid over de tribune. Enkele wedstrijden mochten de supporters al gebruik maken van een eigen sfeervak, zoals onder andere tijdens wedstrijden in het toenmalige Uefa Cup toernooi. Dit was een enorm succes en een eigen staanvak was dan ook een must om de sfeer in het stadion te verbeteren.


De verbouwing van het Abe Lenstra stadion bood uitkomst. Met de uitbreiding van de huidige oost- en zuidtribune werd het uitvak verplaatst van vak 10 op noord, naar de huidige locatie in de hoek van de oost- en zuidtribune. Een uitgelezen mogelijkheid voor Nieuw Noord om plaats te nemen in het oude uitvak, waardoor vanaf het seizoen 2005/2006 dit vak de nieuwe plek voor de fanatieke aanhang van sc Heerenveen werd! Een erg bijzonder moment, temeer omdat het vak van Nieuw Noord het eerste vak in Nederland was dat uitsluitend bestond uit staanplaatsen.


Onze supportersvereniging onderscheidt zich al jaren met fraaie sfeeracties, en ook in ons eerste staanvak was dit niet anders. Geniet hieronder van enkele hoogtepunten en van onze eerste sfeeracties:


heerenveen roda sfeeractie 2005
Sfeeractie in 2005 tegen Roda JC


2005 sfeeractie heerenveen groningen
Sfeeractie in 2005 tegen FC Groningen


2005 heerenveen cska moskou uefa cup
Sfeeractie voor de Uefa Cup wedstrijd tegen CSKA Moskou in 2005


Sfeeractie 2005 heerenveen roda jc
Sfeeractie in 2005 tegen Roda JC


sfeeractie 2005 heerenveen ajax
Sfeeractie in 2005 tegen Ajax


sfeeractie 2006 hveen steaua
Sfeeractie in 2006 tegen Steaua Boekarest

Help jij de Voedselbank Heerenveen?

Gezamenlijk met Nieuw Noord en FeanFan organiseert sc Heerenveen wederom een kerstactie voor de Voedselbank Heerenveen. Daarom een oproep aan iedereen om houdbaar voedsel mee te nemen naar de wedstrijd sc Heerenveen – Excelsior op zaterdag 10 december


Er is een tekort aan voedsel bij de Voedselbank en het aantal personen dat genoodzaakt is gebruik te maken van de Voedselbank neemt toe. Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat de voorraad wordt aangevuld, zodat men genoeg eten en drinken heeft. Vorig jaar was de inzamelingsactie tijdens de wedstrijd sc Heerenveen – ADO Den Haag een groot succes. Sjoerd Talsma, voorzitter van de Voedselbank, is daarom zeer enthousiast over het feit dat er weer voedsel zal worden ingezameld.

» Lees meer...

Nog 6 dagen te gaan: Hoe het allemaal begon!


Over 6 dagen is het zo ver! Ons 15-jarig jubileum! Tegenwoordig hebben wij het goed voor elkaar. Er is een staanvak achter het goal, prachtige sfeeracties, regelmatig busreizen voor onze leden en een goede sfeer in het Abe Lenstra Stadion. Wist je dat dit niet altijd zo geweest is?


In 2001 was de sfeer in het stadion niet bepaald optimaal. Er was altijd wel een fanatieke groep supporters, maar deze werden door de bouw van het stadion in 1994 verspreid door het hele stadion. Tussen 1994 en 2001 is er veel moeite gedaan door de fanatieke groep om de club te overtuigen dat de fanatieke supporters bij elkaar moesten komen in het stadion. Dit ging niet bepaald gemakkelijk. Echter kwam er stukje voor stukje een verbetering in de sfeer. Zo kwam er na veel gelobby een trommel en kwam er een mooie kans toen er in 2001 plannen waren voor een uitbreiding van het stadion. Deze kans konden we natuurlijk niet laten lopen en daarom namen zeven enthousiaste supporters het initiatief om een vereniging op te richten. 12 December 2001 is de datum die voor altijd de geschiedenisboeken in zal gaan als de datum dat wij onze vereniging hebben opgericht. Wat er daarna uit voortkwam, vieren we over 6 dagen!


Over de oprichting van onze mooie vereniging is uiteraard nog veel meer te vertellen dan dit beknopte verhaal. Hierom zal er in de volgende editie van NoordNieuws nog veel uitgebreider worden stilgestaan bij de oprichting. We wensen je alvast veel leesplezier!

Busreis IJsselmeervogels

flyer ijsselmeervolgels nieuw noord busreis


Over ruim twee weken is het alweer tijd voor de volgende ronde in de KNVB Beker en mogen we op reis naar Spakenburg om het daar op te nemen tegen IJsselmeervogels. Ook voor deze uitwedstrijd organiseren wij voor jullie een busreis. Voor maar 17,50 heb je een kaartje en vervoer naar de wedstrijd, dus wacht niet te lang en koop je kaartje hier!


Aanvullende informatie
* De vertrektijd vanaf Café de Skoffel zal 15:30 of 16:00 zijn. Zodra dit bekend is zullen wij dit via onze facebook en Twitter kanalen melden.
* We zijn nog aan het bekijken of het mogelijk is om ter plekke een biertje te drinken. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben zullen we dit melden via onze facebook en Twitter kanalen

Jubileumfeest

Jubileumfeest NN 2016


In de week van 10 december mogen we alweer ons 15-jarig jubileum vieren! Zo’n fantastische mijlpaal mogen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseren we na de wedstrijd tegen Excelsior ons jubileumfeest! Hiervoor mogen we van de club de omloop achter de noordtribune gebruiken, dus na de wedstrijd kunnen we meteen beginnen(of hopelijk doorgaan) met feestvieren! Toegang is helemaal gratis!


Aanvullende informatie
* Het feest vindt direct na de wedstrijd plaats in het Abe Lenstra Stadion. Dit betekent dat je een geldig toegangsbewijs moet hebben voor de wedstrijd tegen Excelsior. Zonder geldig toegangsbewijs krijg je geen toegang tot het feest. Er is vrije verkoop voor deze wedstrijd, kaarten kun je kopen op het ticketingportaal van sc Heerenveen.
* Voor het kopen van consumpties tijdens het feest zijn er consumptiebonnen. Deze kun je voor, tijdens en na de wedstrijd kopen. Let op: Deze consumptiebonnen zijn alleen tijdens het feest geldig! Ongebruikte bonnen kunnen niet worden geretourneerd.
* Voor de mensen die tot s’avonds laat willen doorfeesten is er een afterparty bij Café de Skoffel.
* Dit evenement vindt plaats in het Abe Lenstra Stadion en dus zijn de huisregels van sc Heerenveen van toepassing op het feest. Deze kun je hier vinden: https://www.sc-heerenveen.nl/mediadepot/487280bb670aa/HuisreglementscHeerenveen.pdf
* Gesponsord door Blaauw Evenementen Service: http://www.blaauwevenementenservice.nl/

Uitwedstrijd Go Ahead Eagles

Op zaterdag 3 december organiseert Nieuw Noord weer een busreis voor haar leden naar de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles! Voor maar 20 euro krijg je een kaartje en busvervoer naar de wedstrijd! De bus zal om 15:00 vertrekken vanaf Café de Skoffel in Heerenveen. Wees er snel bij en bestel nu je kaartje in onze webshop!


flyer gae away

Pagina 3 van 88  < 1 2 3 4 5 >  Last ›