• Social Media:
 • Twitter
 • Facebook
 • Youtube
 • Nieuw Noord RSS
 • E-Mail

Busreis Utrecht
Op zaterdag 14 oktober spelen we uit tegen FC Utrecht en uiteraard laten wij voor onze leden weer een bus rijden naar Utrecht! Ben je nog geen lid, maar wil je wel graag mee? Vul dan dit formulier in en volg de aanwijzingen die erop staan. Je kunt opstappen bij de volgende opstapplekken:

 • Het kantoor van Veenstra Reizen in Buitenpost
 • De Piramide in Surhuisterveen
 • Hotel van der Valk in Drachten
 • Bushalte Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen(Bij de Rabobank bij het Abe Lenstra Stadion)
 • Café de Skoffel in HeerenveenVoor maar 20 euro heb je een kaartje voor de wedstrijd en vervoer naar Utrecht. Wacht niet te lang, koop nu je kaartje in onze webshop: http://480000.mijnwinkel.nl/2017201802.htmlN.B: Anderhalve week later, op 25 oktober, organiseren we ook een busreis naar de KNVB Bekerwedstrijd tegen Willem II. Wil je hier ook heen? Koop dan hier je kaartje: http://480000.mijnwinkel.nl/2017201803.html
Meer info: http://www.nieuwnoord.org/portal/index.php/nieuwnoord/busreis_willem_ii_away

Busreis Excelsior geannuleerd

Vanwege een gebrek aan belangstelling is de busreis naar Excelsior geannuleerd. Met degenen die al een kaartje hebben gekocht wordt zo snel mogelijkheid contact opgenomen om het geld terug te storten.

Busreis Excelsior bekerwedstrijd

Flyer busreis Excelsior


Op 20 september spelen we voor de KNVB Beker uit tegen Excelsior en uiteraard laten wij voor onze leden weer een bus rijden naar Rotterdam! Ben je nog geen lid, maar wil je wel graag mee? Vul dan dit formulier in en volg de aanwijzingen die erop staan. Je kunt opstappen bij de volgende opstapplekken:

 • Het kantoor van Veenstra Reizen in Buitenpost
 • De Piramide in Surhuisterveen
 • Hotel van der Valk in Drachten
 • Bushalte Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen(Bij de Rabobank bij het Abe Lenstra Stadion)
 • Café de Skoffel in HeerenveenVoor maar 20 euro heb je een kaartje voor de wedstrijd, een kroegbezoek onderweg en vervoer naar Almelo. Wacht niet te lang, koop nu je kaartje in onze webshop: http://480000.mijnwinkel.nl/2001.html

Omgevingsverbonden

Enige tijd geleden heeft Nieuw Noord een reactie gegeven op een aantal incidenten waarbij supporters van sc Heerenveen negatief in het nieuws zijn geweest. Wij zijn het gesprek aangegaan met (een deel van) onze achterban, de club, politie en gemeente. We willen een ieder bedanken voor deze positieve gesprekken. Met deze gesprekken zijn alle partijen in onze ogen nader tot elkaar gekomen. In het gesprek met de gemeente, club en politie hebben wij gevraagd om de omgevingsverbonden die de afgelopen periode zijn gegeven te heroverwegen, zeker voor de zogenaamde “first offenders”, waarbij wij vinden dat een dergelijke maatregel zeker niet passend is voor (in ieder geval) deze laatste categorie.


Wij vinden dat een zwaar middel zoals een omgevingsverbod alleen bij uitzondering en alleen na (straf)rechtelijke veroordeling opgelegd kan worden, en niet zoals dat nu het geval is, standaard en zonder de tussenkomst van een onafhankelijke rechter. In de nasleep rondom het gestolen spandoek van Groningen heeft dit inmiddels geleid tot het terugdraaien van een stadionverbod door de KNVB, maar het opgelegde omgevingsverbod is nog steeds van kracht. Een beleid waar zover wij weten de gemeente Heerenveen uniek in is in Nederland. Wij roepen de gemeente daarom nogmaals op om de maatregelen te heroverwegen en, zeker in het geval van de first offenders, het strafrechtelijke proces af te wachten.


Tegelijkertijd staat het nieuwe seizoen ook voor de deur. Helaas voor Nieuw Noord heeft de genoemde huidige situatie geleid tot veel onvrede bij een een deel van onze leden, iets wat ook invloed heeft op de sfeer in het sfeervak. Wij willen echter aangeven dat wij alles doen om al onze leden te vertegenwoordigen, alleen moeten wij accepteren dat we in veel gevallen hooguit adviserend zijn en niet beslissend. Samen willen wij gaan voor een (sfeer)vol stadion. Strijd, Passie en Beleving moeten weer kernwaarden worden, zowel op de tribune als op het veld. We willen een ieder dan ook oproepen om vanaf de eerste thuiswedstrijd (weer) vol achter de ploeg te staan, waarbij er wat ons betreft altijd ruimte is voor (ludieke) protestacties.


Forza Heerenveen.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016/2017

Beste Nieuw Noorder,


Hierbij nodigen wij jou uit voor de Algemene Ledenvergadering seizoen 2016-2017. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 7 juli 2017.


Locatie: Café de Stunt, Nieuwstraat 3 Heerenveen
Aanvang ALV: 20.00uur – 21.00uur


Voorlopige agenda:

1. Opening.
2. Vaststellen definitieve agenda.
3. Mededelingen en ingekomen stukken.
4. Goedkeuring notulen ALV 2015-2016.
5. Terugblik seizoen 2016-2017.
6. Jaarverslag boekhouding 2016-2017, verslag kascommissie.
7. Samenstelling bestuur 2017-2018.
8. Vooruitblik 2017-2018;
9. Rondvraag;
10. Afsluiting;


Wij rekenen op jouw aanwezigheid. Wil je agendapunten toevoegen, deze kun je mailen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). Afmelden kan ook via .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Wij hopen jullie deze avond te zien!


Met sportieve groet,

Bestuur Nieuw Noord.

Fancoaches sc Heerenveen

sc Heerenveen, de supportersverenigingen en de ketenpartners hebben geconstateerd dat een deel van de achterban van sc Heerenveen aan het verharden is. Dit heeft helaas tot een aantal incidenten geleid waarbij de club en haar achterban negatief in het nieuws zijn gekomen. Intensief overleg tussen alle betrokkenen heeft er toe geleid dat er 4 fancoaches zijn benoemd die zich als intermediair bewegen tussen de club en (met name de fanatieke) aanhang.


De fancoaches hebben vooral een waarschuwende rol en zullen, evenals de SLO van sc Heerenveen, preventief werken. Door in een vroegtijdig stadium aan te sturen op een positieve gedragsverandering, hopen alle betrokken partijen het aantal (lokale) stadionverboden tot een minimum te beperken. De fancoaches zijn nadrukkelijk geen verlengstuk van de veiligheidsorganisatie van sc Heerenveen.


Een fancoach zal in de praktijk supporters waarschuwen die ‘op de wip zitten’. De fancoaches worden ingezet indien een supporter structureel negatief gedrag vertoond. De fancoaches zullen hierop actie ondernemen door in gesprek te gaan met de betreffende supporter en hem of haar te wijzen op het negatieve gedrag dat is opgemerkt door de veiligheidsorganisatie van sc Heerenveen. Hierdoor krijgt de supporter de kans zijn gedrag aan te passen, zodat de club niet over hoeft te gaan tot het opleggen van een sanctie. Indien de supporter zijn gedrag niet verbeterd en de club hem een sanctie moet opleggen wegens het overtreden van de huisregels, dan zal de supporter voor de adviescommissie zijn verhaal mogen doen. Tot het moment dat de club uitspraak heeft gedaan naar aanleiding van het advies van de adviescommissie zal de supporter de toegang tot het stadion worden ontzegd. Dit is de reguliere procedure.


Tevens zullen de fancoaches als een klankbord fungeren. Wil je in contact komen met de fancoaches? Dan kan dat via: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Pagina 3 van 91  < 1 2 3 4 5 >  Last ›